Riot Games je u svojih deset godina slave proizveo svega jednu igru, svima nama poznati League of Legends. Jednu ko ni jednu, rekli bi brojni Reddit fanovi koji se često šale sa samim nazivom ove tvrtke, koji je u množini, ali očito se sa sljedećom godinom stvari mijenjaju. Ukoliko sve bude išlo po planu, Riot bi mogao utrostručiti broj naslova s kojima raspolaže njihov studio i napokon opravdati riječ ‘games’ u svom imenu.


Riot je još u ožujku kupio perspektivni gaming studio Radiant Entertainment

Radiant Entertainment, studio poznat po F2P tučnjavi Rising thunder i survival & exploration igri Stonehearth (bez brige, igra je krenula u izradu prije popularnog Hearthstonea, a alphu već možete kupiti putem Steama). Sudbine tih dviju igara će, po svemu sudeći, biti različite. U izjavi nakon kupnje Radianta, Riot je za Stonehearth rekao kako će ići ”punom brzinom naprijed”, dok je Rising Thunder kao projekt prekinut tj. odbačen. No, ljubitelji tučnjava tj. fajterskih igara  vjerojatno će dobiti nešto još bolje, jer je Riot kupnjom novog studija u svoj developerski tim dodao vrhunski talent, sve redom face u svijetu proizvodnje igara! Tako da u novom teamu imamo šefove Radianta – blizanci Tony i Tom Cannon te osobu koja slovi za vrhunskog stručnjaka u fajterskom žanru: Seth Killian. Ne postoji puno ljudi po kojima su nazvani borci u popularnoj igri Street Figher, no Seth je jedan od njih – i to zaslugom. Naime, Seth je radio na franžizama Street Fighter i Marvel VS Capcom, što je definitivno vrijedno pohvale.

Fora je u tome što su, radeći na projektu Rising Thunder, pokušali revolucionalizirati pomalo ustaljeni gameplay u fajterskim igrama s jedne strane pojednostavljajući način na koji borci izvode svoje combo udarce, a s druge staviti naglasak na taktiku i strategiju u samoj borbi. Tako bi komplicirane poteze za koje smo navikli u fighting igrama zamijenila čak jedna ili dvije tipke, a borba u igri je izgledala ovako:

Ali Verci, zašto nam pokazuješ gameplay igre koja je otkazana?

Ryan ‘Morello’ Scott je dugo godina bio glavni dizajner u League of Legendsu, a njegov nadimak bi vam mogao biti poznat ako ste igrač LoL-a  jer je upravo po njemu item Morellonomicon dobio ime. Naš dobri stari Morello više nije dizajner na League of Legendsu.

Na službenom twitter profilu sada piše da je jedan od glavnih dizajnera na novom research & development projektu Riot Gamesa, a to bi po svemu sudeći trebala biti nova fajterska igra na kojoj udružene snage Riota i Radianta trenutačno rade. Igra je još u povojima i ne zna se kako će izgledati, no nagađa se kako bi robotski koncept i tematika u Rising Thunderu mogao biti zamijenjen s već postojećim championima iz League of Legendsa! Ako bi zadržali gameplay koncepte unjeli bi potrebnu svježinu u fajterski žanr, a igra bi mogla ‘eksplodirati’ baš kao i League of Legends.Također, igra će 99,9% biti free-to-play i keyboard friendlyšto je oduvijek bio problem kod igara ovog žanra.

Još jedna stvar za napomenuti, na ovogodišnjem All-Stars turniru o kojem smo već pisali , Riot je izbacio promo video koji itekako koketira s borilačkim vještinama i gejmanjem, vučeći paralele između te dvije, naizgled drastično suprotstavljene strane. Upravo ovakav smjer marketinga gura nas prema  zaključku kako bi novi projekt pod palicom Riot Gamesa uskoro mogao ugledati svjetlo dana. Možda je upravo ovakva žanrovska diverzifikacija ono što je u ovom trenutku potrebno, a koncept ‘easy to learn, hard to master‘ igre im nikako nije stran. Ispod se nalazi fan art slika koja pokazuje veterane MOBA svijeta u malo drugačijem žanru.

league of legends fighting game

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *