Posljednji i jedini Spawn imali smo prilike gledati 1997. godine, i ako se trenutno baš kao i ja vucarate po srednjim dvadesetima, tada ga vjerojatno pamtite kao nešto najbolje ikada. Stariji od 12 bili su znatno manje milostivi prema filmu, pa je tako na kraju pokupio brdo loših kritika i danas se o njemu malo priča. Možda je CGI bio dobar za svoje vrijeme, ali to baš nije najbolje ostarijelo i danas je puno lakše voljeti strip po kojem je film originalno baziran, ili možda neku od animiranih inkarnacija. Tako je barem bilo do sada, jer izgleda da ćemo uskoro dobiti nastavak Spawna i to pod vodstvom Todda McFarlanea, čovjeka koji je i stvorio ovaj kultni lik.


Novi Spawn film piše Todd McFarlane, kreator originalnog Spawn stripa

Spawn ima dosta jednostavnu premisu, jednu koju smo imali priliku vidjeti više puta – plaćenik Al Simmons umire, završava u paklu, sklapa dogovor s vragom i vraća se na Zemlju kako bi se osvetio onima koji su ga ubili, a istovremeno želi popraviti i odnose sa ženom kojoj i nije najprimamljiviji u trenutnom spaljenom elementu. Iz pakla se vraća u fensi-šmensi superodijelu i famoznim grimiznim plaštom koji se može pretvoriti u praktički bilo što. I to je uglavnom to, dosta stripa se bazira na stilu i brojnim horor elementima koji se na dosta zanimljiv način slažu s ovom netipičnom superherojskom pričom. Možda i najzanimljivija stvar u vezi novog Spawn filma je ta što iza njega stoji izdavačka kuća Blumhouse Productions, poznata po brojnim horor izdanjima. Kombinacija toga i originalnog kreatora Todda McFarlanea mogla bi biti čisti pogodak i konačni bi rezultat mogao biti filmski uradak kakvog gospodin Simmons oduvijek i treba dobiti.

Novi Spawn će objaviti izdavačka kuća Blumhouse Productions iz koja želi da film bude niskobudžetni horor uradak

Novi Spawn film definitivno nije samo još jedan remake. Ponekad je cilj jednostavno napraviti adaptaciju koju određeni original zaslužuje. Od prvog prikaza na ekrania prošlo dvadeset godina i možda je stvarno vrijeme da ta priča ponovno postane relevantna. Posebno je zanimljivo to da bi uradak ovoga puta mogao biti pravi horor, a ne samo akcijski film koji koketira s malobrojnim horor elementima (to što je ljudima mlađima od 12 u devedesetima to izgledalo ekstremno hororično ne znači ništa!).    

Proći će neko vrijeme prije nego saznamo kad ćemo imati prilike pogledati novi Spawn film. Za sada taj projekt zvuči jako zanimljivo, ali Blumhouse iza sebe ima više loših ostvarenja nego dobrih tako da, statistički, stvari nisu najbajnije. Ipak, najviše nade trebamo polagati u Todda McFarlanea pošto vjerojatno nitko ne želi vidjeti dobru ekranizaciju ovog strip junaka više od njega samog. Pa ako i ova stvar ispadne prosječno ili jednostavno loše, tada će možda biti najbolje da zaključimo kako Spawn nikada neće funkcionirati na velikom platnu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *