U pomalo nesvakidašnjem potezu, Europski rating za survival avanturu The Long Dark je dignut s PEGI-12 na PEGI-16 nekoliko dana prije launcha. Tako će konzolaši ne samo morati čekati dodatnih tjedan dana za izlazak igre, već će ju, kad jednom izađe, moći kupiti tek ako imaju 16 ili više godina.


Oni kojih se dotiče ova odluka uvijek mogu sjesti za PC i zaigrati igru s ostatkom svijeta

I tako smo došli u igraće razdoblje u kojem igre izlaze pune 3 godine nakon dodavanja na Steamov Early Access. Baš kad se činilo da će The Long Dark napokon dobiti full release te s njim i Story Mode koji svi zainteresirani čekaju, PEGI je developeru pomrsio planove.

Konzolaši će tako morati čekati dodatni tjedan da isprobaju ovu avanturu, jer je dizanje ratinga odgodilo datum izlaska s 1. na 8. kolovoza. Nadalje, kako bi kupili ovaj naslov, oni koji igraju na konzolama će morati imati bar 16 godina, što je prilično velik skok s početnog ratinga.

Da stvar bude još gora za Europske konzolaše, morat će gledati kako PC gameri uživaju u igri puni tjedan ranije te bez dobnih restrikcija. Dobro ste pročitali – pošto izdavanje na Steamu zaobilazi ovakve restrikcije, promjena ratinga na PEGI-16 neće utjecati na one koji će igru pokretati na PC-u.

Developer je naveo kako je iznenađen ovom odlukom, te kako je ista odgodila launch na konzolama bez upozorenja. Ne zna se zašto je PEGI dignuo rating igri koja nije pretjerano sugestivna, no znamo da se igranje na PC-u još jednom pokazalo kao najbolja opcija za gamere diljem svijeta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *