BioWare je izabrao ovogodišnji sajam CES (Consumer Electronics Show) koji se održava u američkom Las Vegasu za novi prikaz četvrte igre u serijalu Mass Effect koja pričom nije vezana uz prvu trilogiju. Mass Effect: Andromeda je uz novi, kratak trailer u kojem se mogu vidjeti neki novi dijelovi igre konačno dobila i datum izlaska koji je smješten na kraj ožujka.


Andromeda je najambiciozniji Mass Effect do sada

Uz objavu datuma izlaska, BioWareov menadžer Aaryn Flynn za Andromedu je rekao kako je ona najambicioznija Mass Effect igra do sada. Budući da su prethodnici bili poprilično opsežni i prepuni zanimljivosti ta izjava ulijeva nešto optimizma, kao i oprez jer to nekad zna završiti loše. Uz to je objasnio zašto je razvojni tim čekao toliko dugo za objavu datuma izlaska.

“Za vrijeme zimskih praznika članovi razvojnog tima su sa sobom doma ponijeli verziju igru koju zovemo ‘blagdanska verzija’. Ovo je dugogodišnja tradicija koja potječe još od originalnog Mass Effecta. Mnogi spoje svoja računala ili konzole, odu doma i igraju koliko god mogu i koliko im odgovara. Kad su se vratili, povratne informacije bile su odlične. Kada smo dobili podršku članova našeg studija od kojih su mnogi igrali važne uloge u razvoju originalne trilogije, ona nam je pomogla da se odlučimo za datum izlaska.”

Flynn je još dodao kako u Andromedi pričaju potpuno nove priče, stvaraju potpuno nove likove, planete, rase i igraće sustave te da će po prvi put neka igra biti rađena u Frostbite engineu koji donosi drastičan grafički pomak u odnosu na prethodnike. Zbog toga nisu htjeli požurivati proces izrade i žele osigurati dovoljno vremena kako bi igračima pružili najbolje moguće iskustvo.

Mass Effect: Andromeda izlazi za PC, Xbox One i PlayStation 4 23. ožujka, dok su predbilježbe su otvorene već neko vrijeme. Igra se prodaje u tri verzije, a detalje o njima možete pronaći ovdje. Ispod teksta ćete pronaći novi trailer, dok se za sve ostalo što je BioWare objavio o igri možete zaputiti na službene stranice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *