Roboti u kamenom dobu ostavljaju dojam kao da netko nije obavio povijesno istraživanje, no upravo ćete tako počinjati u novoj strategiji The Colonists. Ova civilizacijska igra će vas staviti u kontrolu pametnih robota koji će, uz vaše navođenje, izgraditi svijet od ljudskih početaka pa sve do naprednih svemirskih avantura.


Podsjeća na par igara, no ipak je potpuno novi koncept

Uz svu krvavu makljažu u Alien: Covenant, lako je zaboraviti početnu priču filma. Naime, prije nego ih je alien odlučio pojesti, protagonisti su imali misiju koloniziranja stranog planeta s atmosferom poput one na Zemlji. Radnja u The Colonists donekle podsjeća na Covenant, no nadamo se bez ubojitih vanzemaljaca – tim robota pod vašom kontrolom mora uspostaviti civilizaciju, počevši od najranijih doba i nastavljajući na ona u sadašnjosti i budućnosti.

Upravljanje settlerima koji grade civilizaciju podsjeća na Age of Empires mečeve, a tu su i usporedbe na Anno i The Settlers igre. Ipak, nema sumnje kako je The Colonists originalna igra, što vizualno a što konceptalno. Igra izgleda još impresivnije kad uzmemo u obzir da razvojni studio Codebyfire ima samo jednog člana, te je Richard Wallis preuzeo odgovornost za svaki aspekt igre osim izdavanja, za što je odgovoran Mode 7 Games.

U ovoj igri nećete samo graditi, te opis navodi kako će biti dovoljno mogućnosti za rat sa susjednim zemljama te osvajanje istih, što bi trebalo učiniti već privlačan naslov još zanimljivijim. The Colonists će sadržavati single player, multiplayer i coop modove igre, a trenutno je najavljen za izlazak na Steam Early Access u kolovozu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *