Razvojni tim iz češke poznat pod imenom Warhorse Studios već nekoliko godina marljivo radi na svom RPG-u u kojem žele što vjernije i sa što više detalja prikazati razdoblje srednjeg vijeka. Ime ovog projekta je Kingdom Come: Deliverance, a prema prvim predviđanjima tima trebali smo ga do sada već zaigrati dvaput. Nažalost, izgleda da ga se nećemo dočepati ni ove godine budući da je datum izlaska opet odgođen.


Deliverance je srednjovjekovni RPG s velikim naglaskom na autentičnosti

Kingdom Come: Deliverance je svoj život započeo putem Kickstarter kampanje u kojoj je tim od traženih 300 tisuća funti uspio prikupiti nešto više od 1,1 milijun funti. Projekt je uspješno financiran krajem veljače 2014. godine, a trebali smo ga zaigrati ovog ljeta. Izgleda kako ništa od toga, budući da je Warhorse odlučio da igračima žele pružiti najbolje moguće iskustvo, a za to im naravno treba više vremena.

Ovaj RPG je razvojni tim zamislio kao šetnju kroz povijest našeg roda i izabrao poprilično krvavo razdoblje srednjeg vijeka. Jako velik naglasak stavili su na realnost, pa ćete se boriti autentičnim oružjima iz tog razdoblja na način na koji su se trenirani vojnici tada borili. Nema suludog zamahivanja oružjem kao da je perolako, već ćete svakoj borbi morati pristupiti taktički. Što se vizualne strane tiče, igra izgleda predivno te zbog toga naravno i gladna resursa vaših računala.

Trenutno je moguće sudjelovati u beta testiranju pod dva uvjeta – svoj pristup ste osigurali putem Kickstartera ili ste na službenim stranicama kupili igru za 49,99 američkih dolara i igru igrate na PC-u. Razvojni tim je napomenuo kako su u beta verziji mogući svakakvi bugovi te kako vas to ne bi trebalo iznenaditi i objavili su minimalne sistemske zahtjeve za optimalno igranje.

Kingdom Come: Deliverance nije dobio točan datum izlaska, a razvojni tim će se vjerojatno oglasiti po tom pitanju na nadolazećem sajmu E3 koji započinje 14. lipnja. Veselimo se daljnjem razvoju događaja i nadamo se da će novi datum izlaska biti početkom 2017. godine.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *