Prije koji dan sam među hrpom gluposti na Twitteru naletio na meme koji je prikazao Valveov servis u najboljem mogućem svijetlu kroz rečenicu “hrpa igara, support, multiplayer, voice chat – i to sve za 0$ godišnje”, što je u jednu ruku istinito, osim supporta – koji je barem iz mog iskustva spor i neefikasan. Isti taj support se upravo na ovogodišnji Božić još jednom pokazao kao mana Steama, jer nisu uopće reagirali na brojne poruke, što moje, što one od ostalih kolega gamera. U kratko, mislilo se da je Steam hakiran, gdje smo svi zajedno imali samo jedno pitanje: jesu li naši podaci, uključujući i brojeve kartica, sigurni?

Steam hakiran


Podaci su bili vidljivi svim korisnicima, uključujući i brojeve kartica

Sve je započelo s Reddit threadom u kojem je jedan od korisnika prijavio čudan bug u kojem vidi podatke nekog random profila, uključujući zadnja dva broja kartice, e-mail adresu i popis svih kupljenih igara. Nedugo nakon toga internet je bio preplavljen prijavama kako je Steam hakiran, što, srećom, nije bio slučaj. Valve je ubrzo reagirao i potegnuo sustav offline, gdje je odradio i službenu objavu u kojoj je okrivio cache memoriju koja, očito, svoj posao nije odrađivala najbolje. Izlika ili istina, to ne znamo, ali do sada nije bilo prijavljenih problema od strane korisnika na temu ukradenih korisničkih računa, samo zakomplicirani Božić.

U ovom trenu preporučujemo da ne koristite Steam, neovisno o trenutnim akcijama te da uvijek pri online kupovini koristite debitne kartice.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *