Dolar možda pada, no isto se ne može reći i za World of Warcraft ingame valutu zvanu Token, koja je nedavno dosegla svoj najviši nivo zahvaljujući odluci Destiny 2 developera. Tokeni su skočili nakon što je Activision objavio kako će iščekivani Destiny 2 online FPS biti dostupan isključivo kroz Battle.net klijent koji, između ostalog, lansira i planetarno popularni WoW.


Evo ti pare, daj ti meni gold iliti tiho uvođenje pay-2-wina

Ako niste igrali World of Warcraft već neko vrijeme, moguće je da vam nije poznata Token valuta koja je relativno nov razvoj. Pored zlata, srebra i bakra, Blizzard je dodao Tokene pomoću kojih su igrači mogli zamijeniti ingame valutu kako bi obnovili pretplatu. Nakon nedavnih izmjena, WoW Tokeni su postali puno vrijedniji pošto sad mogu kupiti stvari u drugim Blizzard igrama. Također, Tokeni su najpopularniji način za konverziju pravog novca u ‘gold’, te su nov dodatak igri koja je tradicionalno obećavala izbjegavanje pay-2-win oznake.

Ubrzo nakon Activisionove objave kako će Destiny 2 za PC biti Battle.net ekskluziva – kao dio nesumnjivo unosnog partnerstva – WoW Tokeni su dosegli svoj najviši nivo dosad.

Cijena jednog tokena je prije najnovije vijesti bila oko 80,000 golda, a nakon objave se gotovo udvostručila na 140,000 pa smirila na 120,000 golda. Smatra se kako je 25-postotni skok na 120,000 golda nova standardna cijena te kako će cijene Tokena ići samo prema gore uz nove proizvode od strane Blizzarda i, kroz Destiny 2, Activisiona.

Ovo je najnoviji problem za igru koja se već neko vrijeme bori s inflacijom koja je najbolje evidentirana kroz povećavanje ingame gold ograničenja: Wrath of the Lich King granica od 214,000 golda je skočila na 999,999 u Cataclysm i dosegla 9,999,999 u Legion ekspanziji. U svakom slučaju, ako ste dosad plaćali vaš WoW subscription isključivo goldom, valja zaključiti kako će vam ostanak u igri biti otežan.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *