Sa samo tri naslova u serijalu, zvuči čudno reći kako je Diablo i dalje popularan 20 godina nakon izlaska prve igre, no upravo je to slučaj. Neovisno o tome smatrate li kako su Diablo igre precijenjene ili ste pak sudjelovali u jednoj od onih old school LAN zabava koje su odgovorne za horde nostalgičnih fanova, morate se složiti kako je Diablova godišnjica impresivna.


Tko ne bi htio proslaviti uspjeh vladara Pakla?

Čini se kako je i sam Blizzard impresioniran duljinom koju je Diablo prešao te su najavili niz promocionalnih dodataka koji će podsjetiti gamere na RPG koji je donekle izašao iz centra pozornosti.

Za početak, svaka od Blizzardovih igara će povodom 31. Prosinca obilježiti izlazak prvog Diabla na svoj način. I dok Polygon zamjećuje kako će neki od naslova, poput StarCraft 2, imati samo kozmetička Diablo obilježlja, čini se da će drugi, poput Hearthstone i World of Warcraft, ponuditi veću količinu đavoljeg sadržaja.

Dugogodišnji fanovi serijala će ipak dobiti najveću poslasticu: kao što su to objavili na ovogodišnjem BlizzConu, developeri su u Diablo 3 dodali Darkening of Tristam event koji je, čini se, napravljen isključivo da usluži starije igrače. I dok će Darkening of Tristam biti svojevrsni vremeplov koji će dati nostalgičarima priliku da ponovno zaigraju prvi Diablo uz originalnu grafiku i sučelje, noviji igrači će ga moći iskoristiti da saznaju je li uistinu nekad bilo bolje ili se to samo tako kaže.

Darkening of Tristam će biti dostupan početkom svake godine te će igrači imati ograničenu količinu vremena za uživanje u čarima prvog Diabla prije nego se event vrati na police do sljedećeg siječnja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *