Unatoč dobrim ocjenama na gotovo svakoj stranici, Metro: Last Light kao da ne uživa popularnost kakvu bi trebao, posebno kad ga usporedimo s konkurentnim Stalker serijalom. Ako je vjerovati autorima, Metro Exodus će se dotaći mnogo problema koje je imao prethodnik te bi mogao biti prvi korak prema tome da serijal postane lako prepoznatljivo ime u svijetu video igara.


Nema više trčanja od točke A do točke B, stiže open world sličan Stalkeru

Ako ste zaigrali Metro: Last Light za PC, vaši dojmovi su vjerojatno pomiješani. Nema sumnje kako igra ima odličnu atmosferu, a priča je na mjestu kao što bi se i očekivalo od igre koja je adaptirana prema dobro primljenim knjigama. No, PC verzija pati od svakojakih bugova, od kojih vas neki čak mogu natjerati da počnete ispočetka, a mnogi se žale da je igranje odveć linearno.

Čini se kako će nastavak poraditi na otklanjanju nekih mana, počevši od nedostatka open world elementa. 4A Games developeri Jon Bloch i Andriy Prokhorov su nakon E3 2017 objave otkrili kako će igra proširiti svijet i smanjiti linearnost, te da će se radnja puno češće odvijati iznad površine.

Pored slobode izbora, u Metro Exodus stižu nova oružja i novi neprijatelji, no developeri obećavaju kako će igra zadržati elemente koje su prethodni naslov učinile popularnim unatoč nedostacima. Što se tiče izlaska, zasad znamo samo to da će Metro Exodus biti dovršen sljedeće godine, a činjenica da na projektu rade neki od developera koji su nam donijeli Stalker je dovoljna da nas uvjeri kako će ovo biti ozbiljan dodatak žanru.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *