Film John Wick izazvao je iznenadan i zavidan uspjeh i Lionsgate je uskoro odlučio proširiti franšizu. Nedugo nakon originala dobili smo John Wick: Chapter 2 koji nije prošao nimalo skromnije, a čekaju nas i proširenja u u obliku serija i spinoffova. Svakako je dobro vrijeme za fanove kvalitetnih, nepretencioznih akcijskih filmova.


Ballerina biti će prvi filmski spinoff u svemiru Johna Wicka

Kada je Lionsgate otkupio scenarij za Ballerinu, on originalno nije bilo zamišljen kao spinoff Johna Wicka. Riječ je bila o priči sličnoj La Femme Nikita iz 1990-e, što je očigledno dobar materijal za prošireni svemir o kompleksnom svijetu plaćenih ubojica. Tako će uskoro ta akcijska franšiza dobiti i svoju žensku razbijačicu u glavnoj ulozi. Zanimljivo je to da jedan od redatelja originalnog Wicka trenutno radi na Atomic Blond s Charlize Theron u glavnoj ulozi, što je film koji ide po jako sličnom principu. David Leitch je čak izjavio da bi volio vidjeti Theron i Reevesa kako se s hordama naprijatelja sukobljavaju zajedno, ali izgleda da ćemo sličnu varijantu vidjeti nešto u ranije u malo drugačijoj postavi jednom kad izađe Ballerina, prvi službeni filmski spinoff Johna Wicka.

Uz Ballerinu čeka nas i Continental, prva serija smještena u John Wick svemiru

Ballerina nije jedini projekt na kojem se trenutno radi pa ćemo uskoro priliku imati gledati i seriju Continental čija radnja će se vrtjeti oko hotela koji je istovremeno i sjedište ubojica iz New Yorka. Ta se upečatljiva lokacija pojavila i u prijašnja dva  filma te nema sumnje da će i dalje nastaviti biti jednako uzbudljiva. Uz sve to, naravno da nas u bliskoj budućnosti čeka i treće “poglavlje”. Trenutno je svakako zanimljivo vrijeme za John Wick franšizu i fanovi se stvarno imaju čemu veseliti.

Ovakav ishod uopće nije čudan, uzevši u obzir to da su prethodna dva filma bila vrlo dobra. Ono što bode u oči je činjenica kako je John Wick jedna od rijetkih originalnih franšiza u posljednjih par godina kada izgleda kao da se i ne isplati ulagati novce u nešto s čime ljudi već ranije nisu upoznati. Ako to nije barem nekakav uspjeh filmske umjetnosti, ja ne znam što jest.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *