Dosad ste možda čuli kako će A Way Out biti co-op avantura koja se vrti oko dva brata i njihovog bijega iz zatvora. Zvuči poznato? Igra je objavljena na E3 2017, i iako je dobila riječi hvale čak i prije izlaska, ne možemo se oteti dojmu da je co-op only igra riskantan potez koji možda neće imati željene rezultate.


Braća su krivo optužena, vjerujte nam, samo obijte ovu bravu…

A Way Out je svakako inovativan naslov – rijetko koji developer bi se odvažio napraviti igru čiji je jedini igraći element co-op. Svi volimo igrati co-op, no nije baš nešto na čemu se može bazirati igra, prvenstveno zato što nije dobra ideja izdati igru u kojoj igrač ovisi o nekom drugom kako bi se zabavio.

Developeri A Way Out su taj problem bar pokušali popraviti uvodom online podrške, pa ćete u nedostatku lokalnih prijatelja brata moći potražiti online. Priča igre također stiže u dobro vrijeme – Prison Break se upravo vratio na male ekrane te se, kao i A Way Out, vrti oko dva brata i njihove stalne veze sa zatvorom.

Mogućnost igranja vaše najdraže TV serije zvuči primamljivo, tim više što autor Josef Fares najavljuje kako će svaki problem imati nekoliko načina za rješavanje. Ipak, može li igra postati i ostati popularna uz samo co-op za dva igrača? Čak je i Left 4 Dead imao mogućnost da napunite tim s četiri zombie killera, dok će A Way Out podržavati samo dva gamera. Također valja podsjetiti da neke igre, poput GTA V, imaju zabavan co-op koji je samo manji dio cjeline, te ostaje za vidjeti kako će developeri osigurati da A Way Out ostane relevantan.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *