Kad smo prije nekoliko dana izvijestili kako Take-Two namjerava prisiliti OpenIV developere na prestanak s radom, vijest još nije bila službena pošto se kompanija tada još nije oglasila. No ubrzo nakon službene potvrde, GTA fanovi su se okupili i izrazili nezadovoljstvo na način koji su smatrali najefikasnijim – obasipanje Steam GTA V stranice s negativnim reviewovima.


Oglasili su se… No ipak se nemojte nadati povratku OpenIVa

Znali smo kako će vijest o ukidanju OpenIVa biti popraćena s negodovanjem, no rijetko tko se mogao nadati ovakvim razmjerama, posebno u tako kratkom roku. Tek nekoliko dana nakon što je odluga potvrđena, GTA fanovi su se sjatili na GTA V Steam stranicu kako bi izrazili svoje razočaranje u publishera.

Tako je GTA V status na Steamu pao na ‘Mostly Negative’, te je većina reviewova za igru u zadnjih 30 dana negativna. Nadalje, fanovi su napravili peticiju predvođenu autorom jednog od većih modova koji vas stavlja u ulogu policajca, te je ista u samo par dana podržana od strane 20,000 igrača.

Nema sumnje da je publisherova odluka stvorila jaz između tvrtke i fanova, no kako će se to zapravo prevesti u popularnost i prodaju GTA naslova? Svi znamo da peticije ničem ne služe, a negativni reviewi neće pretjerano naškoditi igri koja uživa takav status te praktički nema konkurenciju. Take-Two je ponudio labav razlog za ukidanje moda koji se vrti oko online cheatanja, no koliko god labav bio, nije bitno – teško je zamisliti da će kompanija priznati kako je bila u krivu i povući svoj cease and desist, te se čini da će GTA V igrači jednostavno morati prihvatiti open world bez izmjena.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *