Bez puno najave i pompe izdavač Sega i francuski razvojni tim Amplitude Studios odlučili su kako je vrijeme da 4X strategija Endless Space 2 napusti Early Access i izađe u konačnom obliku. O igri smo posljednji puta pisali kada je dobila jednu od većih nadogradnji, a od tada je tim marljivo radio na proširivanju i poboljšavanju igraćeg iskustva. Uz izlazak igre stigla je i ogromna zakrpa, a što se sve promijenilo saznajte u nastavku.


Nova zakrpa donosi velike promjene, ali sa sobom vuče i neke probleme

Endless Space 2 je nastavak na veoma dobru znanstveno-fantastičnu 4X strategiju koja je izašla prije pet godina. Ovaj podžanr sastoji se od četiri glavne ideje – “eXplore, eXpand, eXploit i eXterminate” i od vas se očekuje da pokušate biti najdominantnija sila u svijetu u kojem se nalazite. Za nastavak se Amplitude odlučio za Early Access pristup kako bi dobili povratne informacije od igrača, a izgleda kako je izlazak igre možda malo požurio izdavač.

Oni koji su igru kupili već u toj verziji morali su preuzeti zakrpu veličine 2,1 GB koja rješava solidan dio problema i bugova, poboljšava korisničko sučelje, dodaje podršku za modding, ubacuje tutorial za one koji će po prvi puta ući u taj svijet, dodaje impresivnu količinu novog sadržaja, poboljšava umjetnu inteligenciju i općenito balansira igru, no nažalost, na kraju popisa promjena nalazi se sekcija s dvadesetak stavki koje obuhvaćaju probleme za koje razvojni tim zna, no koje nisu uspjeli riješiti prije izlaska igre. Sve detalje možete sami proučiti ovdje.

Svi zainteresirani igrači mogu pronaći i zaigrati Endless Space 2 putem Steama, a igra se prodaje u dvije verzije – obična koja uključuje samo igru i Digital Deluxe koja uz to ima soundtrack i neke kozmetičke dodatke. Trailer za proslavu izlaska pune verzije igre možete pogledati ispod teksta, dok se sve informacije i detalji koje je razvojni tim do sada objavio nalaze na službenim stranicama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *