Bethesda je ove godine početkom lipnja najavila The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition – reizdanje petog nastavka epskih RPG-ova. Ova verzija je rađena primarno za Xbox One i PlayStation 4, ali su je dobili i PC igrači čak većinom besplatno. Svi oni koji su u svojoj kolekciji imali original i sve DLC-ove dobili su igru bez dodatnog plaćanja, ali su se unatoč tome odlučili buniti.


Skyrim Special Edition je uljepšana verzija za aktualne konzole

Glavna primjedba PC igrača je ta da su modderi sve grafičke promjene u reizdanju implementirali već davnih dana te da ne vide baš neki smisao ove verzije, pogotovo ako tome dodate da ne možete učitati svoj progres ako ste u običnoj verziji koristili modove. No kako smo već spomenuli, budući da je većina igrača dobila tu verziju besplatno – nisu mnogo izgubili.

Verzije za Xbox One i PlayStation 4 iste su po pitanju izgleda, ali se dosta razlikuju u podršci za modove. Igrači na Xboxu One mogu birati između 119 modova i imaju 5 gigabajta prostora za njihovo čuvanje, dok vlasnici PlayStationa 4 mogu preuzeti samo 38 modova i imaju samo 1 gigabajt prostora za spremanje.

Skyrim Special Edition na sve tri platforme košta 39,99 eura, a na službenim stranicama možete pronaći sve što vas zanima. Nadamo se da će nakon ovog izdanja Bethesda početi ozbiljnije razmišljati i pričati o novoj igri u serijalu Elder Scrolls, iako je sigurno nećemo ugledati još nekoliko godina.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *