Nakon poprilično neuspješne otvorene multiplayer bete novog Dooma, Bethesda je objavila da članovima medija koji su popljuvali igru neće dijeliti kopije za recenzije. Mnogi igrači su tada došli do zaključka kako će oživljavanje kultnog FPS serijala biti fijasko, ali na svu sreću izgleda kako id Software još uvijek zna napraviti pucačinu u kojoj će ljubitelji žanra uživati.


Horde pakla spremne su za tamanjenje

Budući da kritičarima treba vremena da sklepaju propisne recenzije, jedina trenutna ocjena koju Doom ima je 9/10 od strane portala Gadgets 360. Ipak, mnogo su bitnije one koje joj igrači udijele, pogotovo oni koji se smatraju hardcore Doom fanovima i igraju igru na svojim računalima. Na Steamu ih se oglasilo nešto više od 1250, a čak 93 posto tih recenzija je pozitivno. Oni kojima se igra nije svidjela su u velikoj manjini, ali vrijedi spomenuti ono što im je smetalo: pritužbe idu na račun cijene igre u Australiji, tome što igra nije dovoljno zabavna, nekima nije zadovoljena nostalgija, dok se par drugih igrača žali na performanse.

Tome unatoč, izgleda da se možemo jako veseliti kampanji za jednog igrača jer je id uspio oživjeti svoj serijal, koji je otvorio put svim drugim pucačinama, na način na koji on to zaslužuje. Je li multiplayer poboljšan u odnosu na betu još uvijek se ne zna, jer je kod Dooma single player uvijek bio bitnija točka.

Doom je dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a ako vas zanima PC verzija možete je kupiti na Steamu, Humbleu ili Green Man Gamingu. Na službenim stranicama ćete pronaći više detalja o samoj igri i poveznice na trgovine za konzolaške verzije.

doom rel 4

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *