Nakon par odgoda i nešto više od godine dana na tržištu, napokon se pojavio spiritualni nasljednik legendarnog plavog čovječuljka s pucaljkom umjesto ruke – Mighty No. 9. Ipak, u ovom slučaju se ljubitelji Megamana nisu pretjerano usrećili, budući da se i po kritičarima i po igračima radi o prosječnom platformeru koji osim nostalgije nema u sebi kvalitete koje zadovoljavaju današnje standarde igara.


Mighty No. 9 – “iako igra nije savršena, bolja je od ničega”

Iako je ovaj platformer bio među najbolje financiranim igrama na Kickstarteru, razvojni tim Comcept kojeg je osnovao originalni tvorac serijala Megaman, Keiji Inafune, imao je višestruke probleme s izdavanjem igre ne vrijeme. Originalni datum izlaska bio je određen za kraj travnja prošle godine, a od tada je Mighty No. 9 odgođen triput. Nakon prvog puta je igračima i backerima već postalo sumnjivo da je nešto pošlo po krivu, a nakon trećeg su se neki i prestali nadati.

Konačan datum izlaska određen je nedavno uz izdavanje trailera koji je naljutio mnoge igrače i pokupio izuzetno loš omjer pozitivnih i negativnih ocjena. Kritičari su se prvi dočepali igre, a ocjene koji su dodijelili redom su prosječne – na Opencriticu igru trenutno krasi prosječna ocjena 51/100, a igrači na Steamu su podijeljeni točno na pola budući da je samo 50 posto od 849 recenzija pozitivno.

Kako bi stvar bila gora, netom prije nego što je igra izašla Inafune i još neki članovi razvojnog tima održali su prijenos uživo u kojem je prevoditelj odlučio reći kako “iako igra nije savršena, bolja je od ničega”. Većina medija je prenijela tu rečenicu, što je dodatno naljutilo igrače, da bi se na kraju ispostavilo kako nije Inafune to izjavio, već je prevoditelj ubacio svoje mišljenje. Sve u svemu, žalostan kraj za nešto što je trebalo usrećiti sve ljubitelje Megamana i one koji su to mogli postati.

Mighty No. 9 dostupan je za sve aktualne platforme po cijeni od 19,99 eura, a ako želite zaigrati neke akcijske platformere možda bolje da zabavu pronađete negdje drugdje ili barem pričekate nekakav popust za kupovinu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *