Nakon što je početkom mjeseca najavljen Overwatch World Cup, tjedan dana kasnije počelo je i glasanje za igrače koji će predstavljati svoju zemlju na navedenom turniru. Glasanje je završilo, više od 50 ekipa borit će se za odlazak na veliku LAN završnicu, koja će se održati na Blizzconu, u studenom ove godine. Na Overwatch World Cupu, natjecat će se i dvije zemlje iz regije, a to su Hrvatska i Srbija, čije ćemo rezultate pomno pratiti.Overwatch World Cup 1


Kako su sastavljani timovi za Overwatch World Cup?

Svaki igrač koji posjeduje Overwatch, mogao je glasati za četiri igrača, tako su četiri igrača s najviše glasova u svakoj državi automatski ušli u reprezentaciju svoje zemlje. Igrač s najviše glasova u svojoj zemlji proglašen je kapetanom te ima pravo od ponuđenih igrača koji su dobili određeni broj glasova izabrati još dvoje, koji će igrati za reprezentaciju. Ovakvim načinom odabira Blizzard je želio omogućiti kreiranje tima do određene razine, kako bi se u timu popunile sve uloge. Iako je Blizzard načelno tvrdio da se ne radi o profesionalnom turniru, izgleda da su se ipak predomislili, tako će na Overwatch World Cup igrati gotovo sve zvijezde Overwatcha i to redom IDDQD, TviQ, Seagull, Gods, InternetHulk, Taimou i brojni drugi. Dok na primjer Kina, šalje cijeli profesionalni Overwatch tim, Invictus Gaming.

Reprezentacije Hrvatske i Srbija i kakva su očekivanja?

Za reprezentacije iz regije, put do Blizzcona bit će podosta dug i težak. Objektivno je za očekivati da je Europa najteža regija za kvalificirati se u top 16, ali ne treba gubiti nadu. Stiže novi patch, igrači u reprezentacijama nisu toliko uigrani kao oni u pro timovima, osim ako je to jedno te isto kao u slučaju Kine, zato uvijek postoji mogućnost iznenađenja. Dosta toga će naravno ovisiti i o ždrijebu u kvalifikacijskom turniru.

Overwatch reprezentacija Hrvatske:

m4niac (Team Captain) 32%
kape 28%
brky 27%
MajstorMika 27%
SkrakZ (Captain’s Pick)
Gravity (Captain’s Pick)

Overwatch reprezentacija Srbije:

Pyn1sh3r (Team Captain) 29%
QuirkyWolf 27%
Jazz 24%
INX1 22%
Shamyx (Captain’s Pick)
Doomzx (Captain’s Pick)

Kvalifikacije već u rujnu, nema vremena za pripreme

Kvalifikacijski turnir počinje već sljedeći mjesec, tako da igrači i reprezentacije, neće imati previše vremena za pripremu, ali uvjeti su jednaki za sve, osim naravno za Kinu pošto oni igraju svaki dan zajedno. Sve u svemu, očekuje nas zanimljiv turnir, hrpa odličnih mečeva, a tu je naravno i nada da ćemo Hrvatsku i Srbiju gledati na Blizzconu krajem godine. Uskoro vam donosimo opširniju analizu reprezentacija koje će se natjecati, isto kao i očekivanja kapetana reprezentacija Hrvatske i Srbije, zato nas svakako pratite na portalu i Overwatch Adria Facebook stranici. Kompletnu listu reprezentacija možete pronaći ovdje.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *