Bez obzira što se radi o multiplayer pucačini, Blizzard nije zaboravio na priču i svijet koji ju okružuje. Naime, u multiplayer FPS-ovima priča je često u drugom planu jer je mehanika igre, igrivost, izgled i balans igre puno važniji segment koji igrači takvog žanra cijene. Blizzard se odlučio prije izlaska igre uvoditi igrače u Overwatch svijet putem cinematicsa po kojima je studio poznat i pomoću digitalnih stripova. Pa pogledajmo zajedno kako je to Blizzard zamislio.


Kratki animirani cinematic za upoznavanje Overwatch svijeta

“Animated Short” je jedan od načina na koji ćemo upoznavati Overwatch svijet. Radi se seriji kratkih animiranih ceinamticsa putem kojih ćemo upoznavati likove iz Overwatcha i za koju se budućnost oni to bore. Već smo imali priliku vidjeti primjer takvog videa na Blizzconu 2015. Serijal videa će izlaziti sljedećih par mjeseci kako bi Blizzard nabrijao igrače na svoj novi naslov, a prvi video se očekuje već u ožujku.


Besplatni digitalni Overwatch stripovi

Doverwatch hrvatskarugi način na koji nas Blizzard upoznaje sa Overwatch svijetom su “digital comic shorts” koji će upotpunjavati ranije navedene cinematicse. Na cijelom projektu radit će različiti umjetnici i pisci, a prvih 6 digitalnih stripova bit će posvećeno različitim herojima u Overwatchu. Ovo je zanimljiv način uvođenja igrača u igru i svojevrsnog nabrijavanja prije samog izlaska. Obično kada su igre u zatvorenoj beta fazi interes jako padne sve do te dugo očekivane otvorene bete kada se onda opet interes vrati. Blizzard na ove načine bar malo pokušava smanjiti jaz i polako interesirati igrače i prije izlaska igre.  Overwatch izlazi 25. svibnja, dok će već početkom svibnja Overwatch otvorena beta dostupna putem otvorene bete. Igru možete prednaručiti ovdje. Za sve nove informacije u vezi Overwatch zatvorene bete i svih Overwatch vijesti pratite Overwatch Adria.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *