Prekid vatre u online shooterima se čini gotovo nezamislivim, no mnogima je upravo takav scenarij bio na umu nakon što je u Battlefield 1 podatcima otkriven set vojnih pločica, iliti ‘dog tagsa’, koje ukazuju na neki oblik božićnog primirja. Najnoviji Battlefield naslov se ipak svojski potrudio uvjerljivo rekreirati događaje Prvog Svjetskog Rata, te su neki smatrali da će rekreacija uključivati i famozni prekid vatre postignut papinskom zamolbom.


Gameri ne žele prestati pucati, bila to lijepa gesta ili ne

Naime, oni koji malo bolje poznaju povijest će možda znati za Božićno primirje 1914., kad su vojnici na mnogim frontama privremeno položili oružja na prijedlog Pape Benedikta 15., u nekim slučajevima čak prigrlivši neprijatelja povodom Božića. Pretpostavka kako će skriveni Holiday Truce dog tag u Battlefield 1 voditi upravo takvom primirju bila je solidna uzevši u obzir WW1 okružje, no čini se kako su se pacifisti među nama uzalud nadali.

Kao što nam to Kotaku navodi, BF1 nije imao nikakvog primirja povodom Božića, bilo ono od strane developera ili samih igrača. Naime, neki su bili mišljenja kako će vojne pločice doći do izražaja kroz developerovu zabranu pucanja ili možda čak onesposobljavanje servera – drugi su, pak, odgovornost stavili na igrače te pokušali organizirati sličan prekid vatre kroz Reddit.

Developer DICE se još nije oglasio po pitanju dog tagova, dok su se igrači i više nego izjasnili što se tiče njihovih želja – sudeći po povezanim Reddit threadovima, većina nije ni pomišljala na spuštanje ciljnika u božićnom duhu. Nije poznato planira li DICE iskoristiti pločice za neki sljedeći Božić, no jedno je jasno: ako žele da igrači prestanu pucati, morat će ih ili prisiliti ili velikodušno nagraditi.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *