Stvari su za IO Interactive studio dosad izgledale zabrinjavajuće. Budućnost kreativnog tima iza Hitman igara nije bila sigurna otkako je Square Enix objavio da prodaje studio, a novosti od samih developera nisu ulijevale optimizam. Ipak, čini se kako se situacija razmrsila na najbolji mogući način, pošto je IO Interactive opet neovisan uz potvrdu da nastavljaju s razvojem Hitman franšize.


Ako ćemo biti stvarno optimistični, čini se kako IO Interactive potvrđuje rad na novom Hitmanu

Nije bilo teško imati slaba očekivanja za budućnost IO Interactive studija kad je objavljeno da ga je SE stavio na prodaju. Ovo svakako ne bi bio prvi put da veliki studio zatvori manji i time do daljnjega prekine obećavajuću franšizu s mnoštvom fanova.

No čini se kako se ovdje ipak ne moramo brinuti oko toga, jer je IO Interactive CEO Hakan Abrak otkrio da će studio opet biti nezavisan, kao što je bio slučaj prije nego je vlasništvo preuzeo Square Enix. To ipak ne znači da će studio raditi sam, te je Abrak naveo kako su otvoreni za nove partnere.

CEO je bio vrlo jasan što se tiče Hitman franšize, izjavivši kako IO Interactive zadržava potpuno vlasništvo te odlučuje o budućnosti igara. Nisu komentirali kad i kako će se sljedeći Hitman nastavak materijalizirati, no najavili su još vijesti o serijalu sljedeći tjedan. Znači li to da se sprema sljedeća Hitman igra ili čak da je već u razvoju? Ne bismo htjeli prerano govoriti, no čini se kako Abrak shvaća koliko je Hitman franšiza bitna za studio te se planira usredotočiti na nju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *