Filmski fanovi i fanovi krvavih igara su jedva dočekali izdavanje moderne igre koja je dostojna Jason Voorhesa. Friday the 13th: The Game od studija Illfonic je baš takva igra, no tek što su utrobe počele ispadati, mnogi su se igrači zabrinuli kako će razvoj na Petku 13. stati jer studio radi na novom naslovu. CEO studija ipak nije pustio da ovakve glasine bruje, već je rasčistio situaciju na zadovoljstvo svih fanova serijala.


Je li brzom objavom studio mislio na fanove, ili su se samo bojali Jasona koji se osjeća zapostavljeno?

Nakon Illfonicove objave kako rade na novom zombi FPS naslovu, igrači Friday the 13th su počeli paničariti. Ako se studio premjesti na novi naslov, kako ćemo igrati kao poznati serijski ubojica ili jedna od oskudno odjevenih tinejdžerki koje tako često voli ubijati?

Tako su se ubrzo stvorile razne teorije kako je Friday the 13th: The Game, unatoč svježini te nedostatku usporedivih igara, krenuo u zaborav. No Illfonic CEO Chuck Brungardt je ubrzo stao na kraj glasinama, potvrdivši na Redditu da su vijesti o prestanku podrške za Jasonov manijakalni hobi u potpunosti netočne.

U svojoj izjavi, Brungardt je objasnio kako je sasvim normalno da igraći studio radi na nekoliko naslova te kako razvoj FPS-a zvanog Dead Alliance neće utjecati na daljnji razvoj Petka 13., tim više što svaka od igara ima zasebni tim. To je dovoljno dobro za nas koji, iako volimo svoje prijatelje, tu i tamo osjećamo potrebu staviti masku i sasjeći ih na brutalne načine koje moderne multiplayer igre rijetko dopuštaju.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *