Hrvatski Telekom uspješno je okončao opsežan i bitan proces za unaprjeđenje trenutačne fiksne mreže u Hrvatskoj. Radi se o projektu vrijednom više od 400 milijuna kuna, a uključuje migraciju svih fiksnih telefonskih sklopova pretplatnika na IP (Internet Protocol) tehnologiju. Ovime je Hrvatski Telekom zauzeo treće mjesto u Europskoj uniji među ostalim tvrtkama koje su već obavile migraciju, čime je opravdao status vodećeg operatera telefonskih i internetskih usluga u Hrvatskoj.


T-Com kao tehnološki lider na domaćem tržištu

„Uspješan završetak IP transformacije koji Hrvatski Telekom smješta u sam vrh europskih telekoma još je jedna potvrda naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu. U proteklih 5 godina uložili smo više od 400 milijuna kuna u projekt IP transformacije. S investicijama usmjerenim na razvoj infrastrukture nastavljamo i dalje jer nam one omogućuju ponudu inovativnih proizvoda te najkvalitetnijih i najbržih usluga na hrvatskom tržištu. HT će u 2015. godini investirati više od milijardu i 300 milijuna kuna što je za 25 posto više u odnosu na 2014. godinu“, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković.

„To je ne samo lokalni uspjeh, već i prekretnica za cijelu Deutsche Telekom Grupu u ostvarivanju strategije: postati vodeći integrirani europski pružatelj telekomunikacijskih usluga, na temelju naše superiorne uloge u tehnologiji. Mi čvrsto vjerujemo da naše tehnološke prednosti potiču bolje korisničko iskustvo.”, izjavila je Claudia Nemat, članica Uprave DT-a za Europu i tehnologiju.

Korisnici su zadovoljni uslugama temeljenim na IP tehnologiji

Projekt je zapravo započeo davne 2010. godine, kada su iz prometa isključene 72 lokalne telefonske centrale starijih generacija diljem Hrvatske. Posao koji su obavljale sve te centrale sada preuzimaju samo dvije modernizirane, smještene u Zagrebu i Rijeci. Ovom novom platformom omogućeno je učinkovitije pružanje postojećih usluga, kao u uvođenje potpuno novih usluga namijenjenih i poslovnim i privatnim korisnicima. Migracija na IP tehnologiju je potrebni temelj za ostvarivanje novog multimedijalnog svijeta, pametnih umreženih domova, ureda pa i čitavih gradova. Odmah po lansiranju IP tehnologije u Hrvatskoj, HT je lansirao inovativne usluge koje su zainteresirale mnoge poslovne korisnike. Dostupne su u sklopu novih Smart Office paketa usluga. HT Business Connect je primjer konvergencije fiksne i mobilne telefonije te omogućuje korisnicima da koriste fiksnu liniju na mobilnom uređaju.

Rezultati istraživanja zadovoljstva kvalitetom HT-ovih fiksnih telefonskih usluga, provedenog među privatnim i poslovnim korisnicima koji su migrirani na IP tehnologiju, pokazuju kako su korisnici vrlo zadovoljni uslugama na novoj tehnologiji te posebno ističu da je nakon migracije značajno poboljšana brzina uspostavljanja poziva kao i kvaliteta zvuka. Dodatno, povodom završetka procesa IP migracije, HT za sve građane održava multimedijalnu izložbu na temu razvoja fiksne telefonije na tlu Hrvatske u zadnjih 128 godina čiji je vrhunac uvođenje All-IP mreže. Izložba će biti otvorena sredinom prosinca u prostorima HT Muzeja na adresi Jurišićeva 13 u Zagrebu. Više o važnosti i osnovama prijelaza na All-IP okruženje možete saznati iz videa u prilogu:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *