HP je oduvijek volio mjerit snage s Appleom, što se još davnih dana moglo vidjet s njihovom Pavillion serijom. Današnja situacija je (skoro) pa ista, HP i dalje pokušava oduzet dio Appleovog tržišta, jedina razlika je ta što su se sada napokon odlučili za konkretan dizajn njihovog prijenosnog flagshipa, koji u svojoj najnovijoj inkarnaciji ne izgleda kao čista kopija – bacite pogled na novi HP Spectre (ne, nema veze s James Bondom).


HP Spectre je, za sada, najtanji dostupan prijenosnik na tržištu

Veličina nije važna, u to uvjerevamo ljepši spol desetljećima, no Apple je s novim Macbookom toliko zakomplicirao situaciju na tržištu prijenosnika da je bilo samo pitanje vremena kada će se ostali velikani ove industrije pridružiti utrci. Iz tog razloga danas ispred nas imamo HP Spectre 13, uređaj koji je tanji od novog 12″ Macbooka, ima više utora od novog 12″ Macbooka, ima bolji zaslon od novog 12″ Macbooka, a na kraju dana izgleda kao nešto što bi Marko Grubnić furao na Fashion Week… Ne, ne želim ovime reć da je Macbook bolji, samo mi je osobno već dosta tih zlatnih gadgeta, na svakom kutu su.

Ultratanko aluminijsko kućište s punokrvnim Core i7 procesorom?

HP Spectre 13 ne donosi nikakve gimmicke koje većina proizvođača pokušava ugurat u svoje flagshipove, poput toliko nepotrebnog zaslona osjetljivog na dodir, okretanje zaslona ili odvajanje od tipkovnice, što je u našim očima plus. No, dok se konkurencija još uvijek muči s Intelovom Core M serijom u ovakvim modelima, HP se odlučio riskirat i napraviti korak dalje, gdje vas u ovom modelu očekuje 8GB RAM-a i punokrvna linija Intelovih mobilnih Core procesora – uključujući i Core i7, koji je već i ovako poznat po pregrijavanju u ovako malenim kućištima. Koliko je to pametan potez vidjet ćemo kroz par tjedana u detaljnijim recenzijama, a do tada čekamo odgovor od strane Asusa.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *