Tanais Games je domaći development studio iz Pule, fokusiran na razvoj indie naslova, primarno Point&Click avantura inspiriranih najboljim Point&Click naslovima devedesetih godina, a nedavno su najavili i izlazak svojeg privijenca pod nazivom Saint Kotar.saint kotar


Saint Kotar je 2D Point&Click avantura

Loja spaja tematiku psiholoških horor priča i klasičnu P&C mehaniku s promjenjivim karakterima. Originalni, rukom digitalno oslikani, prepoznatljivi 2D stil odgovara raspoloženju igre, što dodatno upotpunjuje i jezivi soundtrack. Radnja same igre smještena je u Hrvatskoj, točnije Gorskom Kotaru, gdje će se u izmišljenom gradiću Saint Kotar održati izložba umjetnina, koju će popratiti serija ubojstava.

Saint Kotar crpi inspiraciju iz P&C klasika poput Broken Sworda i Monkey Islanda, baš kao i iz radova horor pisaca tipa H.P. Lovecrafta i Edgara Allana Poea. Datum izlaska Sant Kotara očekuje se 2017. godine, a igra će biti dostupna za Windows, Mac i Linux platforme. Nedavno je lansirana i službena stranica na kojoj se od jučer, može saznati više o samoj priči i protagonistima, zato svakako provjerite SaintKotar.com. Sve informacije vezane za nadolazeći naslov ekipe iz Tanais Gamesa možete pratiti na Saint Kotar Facebooku i Twitteru.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *