Davne 2011. godine svjedočili smo prikazivanju projekta u kojem sudjeluju neki od bivših programera i dizajnera odgovornih za Homeworld serijal, koji glasi za jedan od najkvalitetnijih serijala na PC-u ikada. Nakon zadnjeg Homeworlda, dio ekipe se odlučio izdvojiti i formirati vlastiti studio pod imenom Blackbird Interactive te su svijetu dali do znanja da se na nečemu i radi. Zadnji tragovi tog projekta ostali su u dalekoj 2011., no danas vam s veseljem donosimo dobre vijesti na temu – projekt je i dalje u izradi.


Homeworld – neprikosnoveni kralj RTS žanra

Originalni Homeworld pušten je na tržište 1999. godine i dobro protresao tlo tadašnjim RTS konkurentima poput Warzone 2100, Command & Conquer: Tiberian Sun ili velikom Total Annihilationu. Ako ste kao i mi odigrali Homeworld Remastered uz određeno iskustvo s originalnim serijalom vjerojatno ćete se složiti s nama kad kažemo da je ovaj serijal i dalje daleko ispred svojeg vremena. Baš svaki dio igre je odrađen vrhunski, od naracije kao uvod u misije, zvučne podloge, kontrolne sheme, korisničkog sučelja – sve jednostavno funkcionira. Moderniji Sins of a Solar Empire je jedna od rijetkih igara koja vuče određenu inspiraciju iz Homeworlda i dalje kaska što se tiče ispoliranosti i izbalansiranosti tiče.

Novi Homeworld nastavlja po formuli prethodnika

Ako je suditi po videu s Unity konferencije gdje je predstavljen novi Homeworld, očekuje nas velika RTS igra koja će se osobito dojmiti ljubiteljima prošlih nastavaka. Radnja će se odvijati prije Homeworld 2, no nakon događanja iz originalnog Homeworlda. Očigledna je promjena okoline, više se srž radnje ne odvija u dubinama svemira već na površinama planeta, što definitivno pozdravljamo, no nadamo se da će se značajni dio radnje odvijati i u svemiru. Pogledajte video niže za više detalja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *