Nakon što se u dva tjedna održao Fire Festival gdje su igrači dobivali duple golde kada bi riješili daily quest, temperatura u Hearthstoneu snizila se i započeo je novi Frost Festival. Ovoga puta glavni lik priče je Ahune, po Warcraft loreu frost lord u službi Neptulona. Kako se “festival vatre” fokusirao ponajviše na constructedu zbog rješavanja daily questova, u ovom festivalu fokus se prebacuje na Arenu.


Hearthstone Frost Festival nagrađuje igrače besplatnim Arena runom

Hearthstone Arena eksperti vjerojatno su najviše oduševljeni ovim eventom, jer osim besplatnog Arena runa kojeg dobije svaki igrač ulogiravanjem tijekom Hearthstone Frost Festivala, u njihovo područje dolazi velik broj ljudi koji nisu baš vješti Arena igrači pa im to osigurava nekoliko besplatnih pobjeda. Uz to, svi koji se odvaže na ovaj draft format tijekom festivala run će započeti s već jednom pobjedom pa će u najgorem slučaju završiti rezultatom 1-3. Čak i da igrači upišu sve gubitke u besplatnom Arena runu, bit će nagrađeni packom iz nadolazeće “Knights of the Frozen Throne” ekspanzije, ali za njegovo otvaranje morat će ipak malo pričekati sve dok vitezovi ne dođu u Hearthstone idućeg mjeseca.

“U posljednjih otprilike godinu i pol dana, posvetili smo jedan tim onome što zovemo sadržaj uživo koji uključuje Tavern Brawlove, Fireside Gatheringe, evente poput ovih i još hrpu drugih cool stvari. Bio sam uzbuđen za ova dva događaja da dođu u igru i znam da imaju još puno drugih stvari spremnih za budućnost u kojima ćete uživati”, rekao je Dean “Iksar” Alaya, Hearthstone game designer. Nadajmo se samo da je budućnost o kojoj Iksar priča blizu i da neće proći nekoliko mjeseci do sličnog eventa.

Baš kao i “festival vatre”, Hearthstone Frost Festival donosi malo živosti u igru, a uz to i nagrađuje igrače. Malo je reći da su fanovi oduševljeni ovakvim eventima, no zašto je Blizzard odlučio ukinuti duple golde svega nekoliko tjedana prije početka nove ekspanzije i zauzvrat dati par packova nikome nije jasno. Snažni konkurenti u istom žanru očito su probudili Blizzardovu Hearthstone ekipu koja je ovih nekoliko mjeseci i više nego darežljiva u odnosu na prijašnje godine. Uz tri besplatna packa za 70 milijuna igrača, besplatnu epic kartu “Fight Promoter” i ova dva festivala, čini se da fanove ovog kartaškog naslova tijekom godine čeka još novih stvari, a nadamo se da će Ben Brode i njegov tim nastaviti implementirati ugodne promjene u igru kao što obećavaju. Ovo je dobar korak prema naprijed, te vjerujemo kako će nastaviti ići ovim smjerom.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *