Kako je vrijeme odmicalo od uvođenja dva constructed formata u Hearthstone, Blizzard se najviše fokusirao na Standard format, zapostavljajući Wild i Arenu. Ove godine obećali su igračima posvetiti se tim dvama formatima što su dokazali organiziranjem prvog službenog Wild turnira i vraćanjem starih ekspanzija u Blizzard shop, a novi update pokazuje da se posvećuju i Areni.


Smanjuje se tiranija Vicious Fledglinga u Hearthstone Areni

Otkako je izašla “Journey to Un’goro” ekspanzija u travnju ove godine, jedna karta imala je najvećeg utjecaja na Heartstone Arenu, a donosila je pobjede vrlo brzo ako protivnik nije imao removal. Svi će se složiti kako Vicious Fledgling kao 3-mana 3/3 nije ništa posebno, no njegov ability da se Adapta svaki puta kada napadne heroja znao je vrlo brzo odmaći kontroli. Uz Windfury koji omogućuje dva Adapta po potezu, dodatan napad, Health ili Stealth i Divine Shield da ga štite, ovaj minion ponekad je znao igrače natjerati da vrlo brzo posegnu za Concede tipkom.

Kao rješenje tog problema i kako bi se Arena balansirala, Blizzard je odlučio da se Vicious Fledgling pojavljuje 50% manje kao jedan od izbora u draftu, baš kao i Flamestrike i Abyssal Enfrocerer. Uz manje pojavljivanje tih karata, u draftu se neće pojavljivati Quest i C’Thun karte, kao ni karte za određene arhetipe što ukazuje na to da je Blizzardu Arena balance jako bitan i žele poboljšati iskustvo igrača u Areni.

Rogue Quest sada traži više miniona

Još jedan od updateova koji su igrači često tražili bio je balansiranje Quest Roguea pa je tako karta The Caverns Below dobila nerf. Po novome traži 5 miniona istoga imena kako bi se dobila nagrada te karte, a ako se igrači odluče da tu kartu više ne žele u svojoj kolekciji, mogu je slobodno disenchantati i dobiti njezin full dust value, odnosno 1600 Arcane Dusta. No, za tu odluku imaju vremena do 24.7. kada se njezina disenchant vrijednost vraća na 400 Arcane Dusta. U prošlotjednom Q&A streamu Mike Donais i Ben Brode rekli su da je razlog nerfa karte The Caverns Below taj što se igrači okreću aggro deckovima kako bi pobijedili Quest Roguea, a sam Quest Rogue potiskuje control deckove iz mete što nikako ne žele vidjeti.

Uz Vicious Fledgling update i Rogue Quest nerf, igrači sada unutar igre mogu prednaručiti novu ekspanziju “Knights of the Frozen Throne” koja izlazi sljedeći mjesec. Prednarudžba košta 50 američkih dolara kao i inače, a donosi 50 packova i card back koji se ne može nabaviti ni na koji drugi način. Zanimljivost je i ta što će se u prvih 10 packova nove ekspanzije sigurno pronaći barem jedna Legendary karta, a počevši od nje, igrači više neće u packu moći dobiti Legendary kartu koju već imaju u kolekciji.

Sve ove promjene dobro su došle, posebice promjene u vezi Vicious Fledglinga i The Caverns Below koji su prije ovog Heartstone Arena updatea znali frustrirati velik broj igrača. U posljednje vrijeme Blizzard radi sve više pozitivnih promjena i natjecateljima ide u susret pa se neki od njih pitaju da li je razlog tome konkurencija u obliku igara Gwent i The Elder Scrolls: Legends. Ovime Blizzard pokazuje da sluša svoj community, a ostaje nam još za vidjeti kako će riješiti neke druge probleme u igri poput Ranked sistema čije su promjene najavljene za ovu godinu.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *