PC igrači su specifična vrsta ljudi kod kojih uvijek postoji doza kopanja po datotekama igre, bilo da su potaknuti nekakvim prošlim ultra tajnim otkrićima ili jednostavno vole gurati nos gdje mu možda i nije mjesto. Slično je i s igrom Star Wars: Battlefront, koja bi mogla biti samo prva uspješnica u novom serijalu online FPS-a. Pred nekoliko tjedana ekipa s Reddita otkrila je misterioznu datoteku characters.cb, u kojoj se nalaze reference na Han Soloa, princezu Leiu i cara Palpatinea, što je bio jasni hint da će se gore navedeni likovi pojaviti u igri. Stigla nam je i službena najava od strane Electronic Artsa, koju ćemo vam ukratko prezentirati u redcima niže.


Očekivano, svaki od novih likova ima svoje prednosti i mane

S kojima ćete se trebati upoznati kako biste svoj stil igre prilagodili za maksimalni učinak. Han Solo je vjerojatno najlakši lik za igru obzirom da se radi o dosta snažnijem pobunjeničkom vojniku koji će sa svojim arsenalom voditi napadačke akcije. Raspolaže s tri posebne vještine – Rapid Fire (blaster će izbacivati lasere koliko god brzo vi možete klikati lijevu tipku miša, bez brige o zagrijavanju), Lucky Shot (vrlo učinkovito protiv oklopnih vozila i protiv Darth Vaderovog štita) te Shoulder Charge (vještina koja može biti i obrambena i napadačka na način da brzo ulijećete u borbu ili bježite).

Star Wars Battlefront han solo

Princeza Leia ima nešto smireniji i promišljeni pristup borbi, no i ona je sklona agresivnom pristupu na način da ima određeni motivirajući faktor, baš kao i u filmovima. Igrači koji se spawnaju na Leiu igrat će kao Alderaan specijalne trupe. Trooper Bane je jedna od napadačkih vještina kojima Leia raspolaže, a temelji se na osnaženom pucanju iz blastera koji je dovoljno snažan da iz jednog pogotka ubije protivničkog vojnika. Ponešto defenzivnija vještina je Enhanced Squad Shield, štit koji može dobro poslužiti kao sigurna zona na kojoj želite privremeno osigurati poziciju, a djeluje kao obrana od protivničkih metaka na većoj površini. Na kraju imamo i Supply Drop, vještinu koja služi kao podrška ostalim igračima na bojnom polju u obliku powerupova ili health boostova za ostale junake. Nije potrebno napominjati koliku stratešku važnost Leia može imati kad se bitka zahukta.


Car Palpatine pravi je mulj, standardno

star wars battlefrontNa prvu djeluje kao ranjivi starac, spreman za smrt, dok svoju opaku stranu vrlo rijetko pokazuje. Taj element iznenađenja je bio vrlo bitan za izradu lika unutar Battlefronta te shodno tome car Palpatine također posjeduje sebi karakteristične vještine. Prva se zove Force Dash, čijom će aktivacijom Palpatine brzinom munje preći kratku udaljenost, iznenađujući sve protivničke vojnike oko sebe. Force Lightning ne treba posebno predstavljati – aktivira se munja koja prži sve što se miče na relativno kratkoj udaljenosti. Slično poput princeze Leie, i Palpatine ima tzv. Imperial Resources, čijom se aktivacijom prostiru powerupovi za imperijalne snage po čitavoj mapi.

Otvorena beta završila je 13. listopada i sudeći po statističkim podacima, EA i DICE mogu biti itekako zadovoljni budući da se radi o najuspješnijoj beti ikad što se tiče broja igrača.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *