Jedna od najzabavnijih implementacija na koju možete naletiti kroz dugoročni playtime koje pruža The Witcher 3: Wild Hunt je mini kartaška igra pod nazivom Gwent. Tijekom Microsoftove E3 prezentacije, poljski studio CD Projekt Red, koji stoji iza The Witcher serijala, uslišali su vapaje fanova te najavili standalone Gwent igru s punim nazivom Gwent – The Witcher Card Game.


Gwent cross-play za Xbox One i Windows 10

Gwent će biti dostupan na Xbox One konzoli kao i na Windows 10 PC platformi te će igranje biti omogućeno u cross-play formatu, odnosno vlasnici konzola moći će igrati protiv vlasnika osobnih računala i obratno. Za vrijeme trajanja konferencije, CD Projekt Red prikazao je potpuno grafičko unaprjeđenje koje će se sada koristiti na ovoj od sada igri samoj za sebe. Uz to, najavljena je singleplayer kampanja te mogućnost kreiranja vlastitih karata. “Odigrajte svoje karte, zadržite borbenu formaciju u tri reda te izađite iz obračuna kao pobjednik dviju od tri igrivih partija. Na raspolaganju će vam biti niz heroja, magija te posebnih poteza uz pomoć koji ćete moći planirati svoju strategiju.“, kazao je jedna od developera igre. Iako CD Projekt Red nije najavio točan datum izlaska, u pripremi je zatvorena beta na koju se možete prijaviti putem službene stranice. Beta se očekuje negdje u Kolovozu 2016. godine.


Dobiva li Hearthstone napokon konkurenciju?

Veliki smo ljubitelji Gwent inačice iz The Witcher 3: Wild Hunt naslova te smo uzbuđeni vidjeti kako će izgledati igra sama za sebe. Također, osobno sam veliki Hearthstone fan te sam se već i zapitao kada će se pojaviti neka slična igra koja će uz nešto veće ambicije i marketing zaprijetiti Blizzardovoj zlatnoj koki. Nadam se da će se upravo Gwent pokazati nešto snažnijim izazivačem s obzirom da je Magic Duels, popularna Magic The Gathering kartaška igra prilagođena za PC, Xbox One te smartphone platforme, oduvijek nekako uže posvećena vjernim fanovima koji igru igraju i za stolom u krugu prijatelja, dok Runescape Legends za sada ozbiljnije ne parira na tržištu. Dok čekate još novosti vezanih za igru, ovdje možete pogledati kratki isječak iz same prezentacije.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *