ArenaNet je u samo dva dana objavila dvije važne vijesti koje se tiču Guild Wars 2, a budu zanimljive budućim i postojećim igračima podjednako. Prva je da uskoro izlazi ekspanzija, Guild Wars 2: Heart of Thorns, a druga je da će osnovni dio igre biti besplatan.

Guild Wars 2 heart of thorns

ArenaNet od početka prati model “kupi igru jednom i igraj koliko hoćeš”

Na što su kako i sami kažu prilično ponosni. Igrači su u cijeloj priči najbolje prošli, s obzirom da su za jednokratnu kupovinu dobili oko 40 većih ažuriranja sadržaja, koliko ih je izašlo tijekom postojanja igre. Direktor studija, Mike O’Brien, ističe da žele ukloniti sve prepreke koje bi spriječile dolazak novih igrača, a promjenom u free-to-play nada se da će upravo to i postići. Također se dotaknuo ostalih buy-to-play igara koje, pored kupovine same igre, zahtijevaju i dodatno ulaganje u ekspanzije, što često znači da u njima nećete moći uživati s prijateljima koji si ih ne mogu priuštiti. Upravo to je ono što žele ukloniti ovom promjenom. Free igrači ipak budu imali određena ograničenja koja uključuju manji inventory, ograničen broj whispera i nemogućnost slanja maila unutar igre.

Ekspanzija Heart of Thorns donosi raidove

Uz to što će ArenaNet pokušati privući nove igrače, predstavljen je i novi raiding sustav koji će u igru biti ubačen s novom ekspanzijom, Heart of Thorns kako bi se pokušali zadovoljiti postojeća baza ozbiljnijih igrača. Ovaj sustav neće izmišljati toplu vodu već se temelji na provjerenom receptu gdje će grupa od deset igrača pokušavati poraziti bossa. Ipak, developeri su pokušali poboljšati neke od postojećih problema raiding sustava u ostalim MMO-ima kao što su pretrpano sučelje i potreba za većom koncentracijom na njega nego na akciju ispred igrača.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *