Raspored mnogih igara se može pohvaliti meme statusom zbog odgađanja, prestanka s radom, promjena studija i sličnih problema, no rijetko koja igra u tom pogledu može konkurirati Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar. Ovaj klasični RPG je u razvoju već 20 godina i baš kad je i zadnji fan odlučio da nadanje više nije isplativo, developer je iznenadio sve objavom da je igra dovršena.


Grafika baš i nije na razini modernih RPG-ova, no sigurni smo da nekima neće smetati

Grimoire je prilično primamljiva igra za svoje doba – opsežni 2D RPG u prvom licu koji kao da je napravljen za LAN partye bi vjerojatno bio hit prije 20 godina, kad je rad na igri započet. Napsram današnjih RPG-a, Grimoire nema puno aduta osim bitnog faktora nostalgije koji mu je svakako najjača točka.

No, autor Cleve Blakemore nije dozvolio da ga atraktivne moderne igre smetu, te je nastavio razvijati Grimoire: Heralds of the Winged Exemplar slijedeći standard postavljen u samom početku PC video igara. Što se tehničke strane tiče, autor tvrdi kako je sve izglađeno te kako će igra teći bez problema, što bi svakako bilo poželjno obzirom na to koliko vremena je developer uzeo.

Blakemore navodi kako igra ima četiri različita kraja te kako je osobno isprobao svaki uz pomoć šifri, ne krivši pritom ponos oko Grimoireovog klasičnog statusa. Igra će uskoro izaći na Steamu, a cijena bi trebala biti 40 dolara. I dok se cijena čini nerazumno visokom obzirom na ono što igra nudi, sigurni smo da će Grimoire imati svoje kupce koji će jedva dočekati isprobati naslov koji su iščekivali 20 godina.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *