U novoj seriji Counter Strike video tutoriala zamolili smo kolegu Mariooh iz ekipe GIANT5 da nam kroz serijal video uradaka i članaka pojasne različite aspekte tiske igre, kao i neke od caka i tajne koje profesionalni igrači posjeduju. Današnji članak se radi o jakom popflashu koji se baca na vrh banane na CT strani mape Inferno.


Što je “popflash” i zašto se koristi?

Popflash je izraz za flashbang bačen na način da protivnik nema nikakve šanse reagirati ili izbjeći bačen flash. Generalno, flash se može koristiti na agresivan i defanzivan način. Defanzivan način bi bio kad bi flash bacali reaktivno na igru protivnika, a agresivan flash bi bacili kad smo mi ti koji želimo inicirati borbu ili akciju. Luka “m4niac” Matijević, naš support igrač, popflash za vrh banane baca na način da se postavi u čučnju iza fontane na B siteu. Cilja lijevi rub zvonika i s lijevim klikom baca flash. Flash pada na način da flasha bilo kojeg terrorista koji se nalazi na vrhu banane te gleda prema kolicima. Za početak bacite pogled na video, a onda nastavljamo s tekstom:

Kada se koristi i kako ga kontrirati?

Definitivno ne želimo koristiti isti flash svaku rundu jer bi terroristi ubrzo mogli pročitati što radimo te bi mogli napraviti kontra akciju na naš flash. Imamo par situacija kada se odlučujemo koristiti upravo ovu varijantu, a to su:

  1. Ako igrači na A site-u čuju da su 3 ili više igrača na Alt mid-u ili apsima, jer smo onda sigurni da terrori imaju maksimalno jednog ili dva igrača na banani, ako i to. Tada koristimo flash kako bi očistili vrh banane i dobili dio kontrole mape.
  2. Ako imamo problema sa zauzimanjem banane te primjetimo kako se terroristi dosta često odlučuju napasti B site. Tada dio do auta puštamo neprijateljskom timu, te bacimo popflash kada mislimo da su na vrhu banane. Uz malo sreće, dogoditi će se scenarij sličan ovom u videu.

Jedini način kontre je da ako se dva ili više terrora nalaze na vrhu banane, da je jedan igrač okrenut leđima (anti-flash), s ciljem da u slučaju da CT-ovci base popflash, njega neće oslijepiti te će biti spreman dočekati push CT igrača.

To je to za ovaj put, sve informacije o našoj Giant5 ekipi možete saznati na Fanpageu: Giant5

Objavio Zvonimir "Professeur" Burazin

Admin i Newswritter na www.counterstrike-hr.com, caster i podcaster na www.twitch.tv/cshr_tv.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *