Iako mlađe generacije možda nisu upoznate s njegovim likom i djelom, George Romero se s pravom naziva čovjekom koji je započeo čitav zombi žanr. Ako ste uživali u nekom od novijih zombi uradaka, valja imati na umu kako čitav niz zombi filmova i serija vjerojatno ne bi postojao da Romero nije lansirao pokret sa svojim Night of the Living Dead.


Oko čega se vrti sljedeći film? Vjerovali ili ne… zombija

Većina se slaže da zombiji ne postoje (još), no kao da smo svi pomalo pripremljeni za njihovu najezdu. Neki od nas su jednostavno razmišljali što bi učinili kad bi naš najbolji prijatelj otvorio usta i posegnuo za našim mozgom, dok su se drugi u potpunosti opremili za zombie outbreak, pa čak i izgradili skloništa za upravo ovu svrhu.

Teško je povjerovati da sve to potiče od kreativne vizije jednog čovjeka – George Romera. Po svemu sudeći, Romeru još nije dosta zombi akcije, pa tako planira podijeliti svoje mišljenje i pomoći određivanju kursa redatelju sljedećeg filma u serijalu. Taj redatelj je Matt Birman, koji trenutno radi na ostvarivanju prilično inovativnog Road of the Dead.

Najnoviji će zombi film imati nešto što dosad nismo vidjeli – u postapokaliptičnoj budućnosti, tjeramo zombije da voze trkaće aute jedni protiv drugih za našu zabavu. Detalji pored ovog su zasad rijetki, a ovakav pristup se možda čini pretjeran čak i za zombi film. Ipak, pošto se u suštini radi o George Romeru – zombi redatelju od kojeg je sve poteklo – fanovi žanra bi si trebali dozvoliti optimizam i vidjeti kako će završeni uradak izgledati.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *