Kako god okrenuli, Gears of War protagonist Cole Train jedan je od raznobojnih likova u serijalu: pored svojeg jedinstvenog izgleda, fanove je pridobio i svojom ‘Umri Muški’ osobnošću. No ako je vjerovati bivšem kečeru Lenwoodu Hamiltonu, Epic Games i Microsoft se nisu previše potrudili smisliti originalnog vojnika već su samo kopirali Hamiltonov lik i djelo.


Od kečera do futurističkog vojnika – prevelik karijerni skok?

Razlozi zbog kojih bi mogli podignuti obrve na ovu tvrdnju su mnogi, no prvi je možda vrijeme tužbe: svaki gamer zna da je Gears of War iznimno popularan serijal već dugi niz godina, pa kako to da se Hamilton oglasio tek nedavno? ‘Pravi’ Cole Train tvrdi da nije bio pretjerano upoznat s Gears of War igrama dok mu prijatelj njegovog sina nije ukazao na sličnosti u siječnju 2015..

Tužba se bazira na tome da je Cole Train preslika Hamiltonovog kečerskog alter-ega Hard Rock Hamiltona, uključujući rasu, igranje Američkog nogometa, broj 83 na dresu (Hamilton je igrao u 1983.) te fizički izgled. Najinteresantniji dio tužbe je navod da je Cole Trainov glas zapravo Hamiltonov te da je, ako je vjerovati Hamiltonu, to potvrdila forenzička analiza. S toga, pored dvije divovske tvrtke, Hamilton također tuži Lestera Speighta, koji je službeni glas Cole Traina.

PCGamer pojašnjava kako tužba ima popriličan broj upadljivih rupa koje nisu razjašnjene od strane Hamiltona niti njegovih zastupnika. Pored toga, snaga odvjetničkih timova Epica i Microsofta dovodi u upit Hamiltonove šanse za pobjedu ako tužba uopće dođe do suda. Ipak, ako Hamilton nekako uspije pobijediti, rekao je da kao odštetu želi proporcionalan postotak profita Gears of War serijala, što je definitivno pozamašna suma.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *