G2A.COM Overwatch Challenge Adria, naziv je prvog regionalnog turnira u Overwatchu. Brojne su stranice napisane o uspjesima i popularnosti Overwatcha, a sada je došlo vrijeme da se priključimo i Overwatch eSportu. Tako će se najbolji regionalni igrači i timovi imati priliku boriti za nagradni fond u vrijednosti 250€, a prijave su potpuno besplatne. Sve je to omogućeno u suradnji s G2A.COM, Gamer.hr, Epicenter LAN 10 i Overwatch Adria zajednicom. Sve detalje vam donosimo u nastavku:overwatch adria challenge


G2A.COM Overwatch Challenge Adria

Prije izlaska samog Overwatcha, predvidjeli smo mu svijetlu budućnost u eSportu. Nakon što se već više od mjesec dana Overwatch ne skida s gaming portala, došlo je vrijeme da pružimo priliku i regionalnim igračima da se okušaju na Overwatch turniru. Želja nam je omogućiti vam Overwatch turnir koji će biti jedan od temeljnih stupova izgradnje Overwatch eSport scene u regiji te pomoći pri profiliranju i izgradnji Overwatch timova, ali i igrača. Cijeli turnir ćete moći pratiti i putem live streama, ali o tome nešto kasnije.

Pravila za turnir su rađena po uzoru na druge Overwatch turnire, tako smo se ipak odlučili limitirati broj heroja u timu na jedan, ali i osigurati da će na turniru uglavnom igrati regionalni igrači. Zato će se svaki tim morati sastojati od minimalno četiri igrača iz regije. Generalna pravila glase:

 • Platforma: PC
 • Timovi: Minimalno 4 igrača moraju biti iz Adria regije (Hrvatska, BiH, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Albanija)
 • Game Mode: Custom Game
 • Postavke Custom Gamea:
 • Pravilo mape: Jedna mapa
 • Povratak u Lobby: Payload = nakon što obje strane odigraju obranu i napad ; Control (King of the Hill) = nakon meča
 • Disable kill cam: On
 • Broj heroja po timu je limitiran na jedan po timu(1)
 • Sve ostale postavke trebaju biti uobičajene
 • Biranje mape će se odraditi na http://owdraft.com – bilo koji od kapetana ekipa kreira draft i linka ga protivničkoj ekipi

Prijave za turnir vršit će se na sljedeći način

 • Uz prijavu tima na Battlefy stranici turnira, potrebno je poslati mail s nazivom tima i Battle.net tagove igrača uz imena i prezimena na luka@gamer.hr te se prijavljuje na Overwatch Adria Discord za sva pitanja i komentare
 • PRIJAVE TRAJU OD NEDJELJE 03.07. DO SUBOTE 09.07. u 14:00h!

Nagradni fond u vrijednosti 250€:

 • Pobjednik turnira osvaja sponzorstvo od G2A.COM za Overwatch natjecanje na EPICENTER LAN 10 u Sloveniji 22.-24.07. (plaćena kotizacija od 130€ + 130€ putnih troškova, tim nastupa pod G2A.COM tagom)

Detaljna pravila i sve informacije u vezi turnira nalaze se na Battlefy stranici turnira

Sigurni smo da je ovo samo prvi u nizu regionalnih Overwatch turnira i planiramo ih redovito održavati. Kako bi nagradni fondovi bili što veći, a turniri  što bolji, javite prijateljima, skupite tim i svakako se prijavite. Vidimo se na G2A,COM Overwatch Challenge Adria sljedeći vikend. Za sva pitanja možete se obratiti adminima na  Overwatch Adria Discord ili direktno na luka@gamer.hr – levelzjee#2285,  zvonimir@gamer.hr – Professeur#2964.

Kao što je BSN.com već pisao

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *