Trkaći serijal Forza se prvi put na igraćem tržištu pojavio u obliku Forze Motorsport koja je izašla za originalni Xbox sredinom 2005. godine. Nakon toga je izašlo još osam igara u serijalu, a u najnovijoj, koju je razvojni tim Turn 10 Studios nazvao Forza Horizon 3, PC igrači i vlasnici Xbox One konzole uživaju od kraja rujna prošle godine. Sada je tim objavio veoma dobre prodajne rezultate čime je cijeli serijal dogurao do impresivne brojke.


Serijal Forza zaradio je više od milijardu dolara

Turn 10 Studios je putem Microsoftovih stranica objavio kako se Forza Horizon 3 prodala u 2,5 milijuna primjeraka. Budući da je igru moguće kupiti samo za Xbox One i da je za PC potrebno igru nabaviti putem nimalo voljene Windows 10 trgovine, rezultat je zbilja impresivan.

Spomenuta milijarda dolara koju je serijal zaradio do kraja prosinca 2016. godine odnosi se samo na fizičke kopije, što naravno znači da je ta brojka još i veća kad se uključi digitalna prodaja. Uz to je tim objavio kako je do prosinca u 14 milijuna jedinstvenih igrača uživalo u najnovijoj igri na PC-u i Xboxu One, a prema njihovoj analizi podataka serijal Forza je najprodavaniji trkaći serijal u ovoj generaciji konzola.

Forza Horizon 3 je dobila odlične ocjene i od kritičara i od igrača, pa ako volite ovaj tip igara možete ju razmotriti. Za igranje na računalima morate imati instalirane Windowse 10 ili možete odigrati igru ako imate Microsoftovu najnoviju konzolu. Više detalja o igri, ako ste zainteresirani, potražite na njenim službenim stranicama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *