Firaxis i 2K su krajem 2012. godine uspješno oživjeli strateški serijal čija je prva igra, UFO: Enemy Unknown, izašla 1994. godine. Prilagođena modernim sustavima, nova strategija na poteze s vanzemaljcima u prvom planu imena XCOM: Enemy Unknown oduševila je i kritičare i igrače, pa nije neobično da su nakon velike ekspanzije Enemy Within izdavač i razvojni tim odlučili napraviti još jednu igru. XCOM 2 izašao je prošle godine u veljači, dobio nekoliko manjih proširenja, a izgleda kako bi uskoro mogli dobiti informacije o prvoj ekspanziji.


Razvojni tim će detalje o planovima podijeliti za par dana

Sajam E3 samo što nije započeo, a za vrijeme PC Gaming Showa Firaxis ima namjeru podijeliti neke nove informacije vezane uz igru. Vijest je stigla putem slike na službenom Twitter profilu igre koja jednostavno kaže “Pravi rat započinje” i na kojoj stoji datum 12. lipanj i 19 sati po lokalnome vremenu.

XCOM 2 je također dobio odlične ocjene, no u odnosu na prethodnika imao je neke tehničke probleme koji nisu baš razveselili PC igrače. Također, od četiri DLC-a koji su uključeni u Deluxe verziju igre ili koje su igrači mogli kupiti zasebno, odnosno sve zajedno kao Reinforcement Pack, samo je jedan od njih zadovoljio one koji su investirali u te dodatke. Podrška za modove putem Steam Workshopa i ogroman Long War 2 mod koji drastično mijenja način na koji pristupate igri su malo popravili tu sliku, ali ljubitelje ove igre bi sigurno razveselilo neko konkretno proširenje.

Nadamo se kako će Firaxis najaviti upravo takvo nešto, a saznat ćemo što planiraju za par dana. Osim za XCOM 2, možda će imati i nešto za podijeliti o svojoj drugoj popularnoj strateškoj igri – Sid Meier’s Civilization VI. Čim nešto saznamo, obavijestit ćemo vas, a ako budete sami htjeli pratiti prijenos uživo, možete to napraviti putem službenih PC Gaming Show stranica ili direktno na Twitch.tv stranici.

xcom 2 pc

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *