Nakon kraćeg šuškanja i kruženja glasina stigla je službena potvrda o odgodi najnovije igre u dugovječnom JRPG serijalu Final Fantasy. Final Fantasy XV trebao je izaći 30. rujna, ali je u video objavi režiser igre Hajime Tabata rekao kako su morali donijeti tešku odluku i pomaknuti njen datum izlaska.


Final Fantasy XV izlazi dva mjeseca kasnije od planiranog

Objavljeni video u pitanju je na japanskom, pa su za nas ostale prisutni titlovi. Evo što je gospodin Tabata rekao:

“Naš cilj s Final Fantasyjem XV je pružiti Final Fantasy najveće moguće kvalitete svakoj osobi koja kupi igru. Završili smo s master verzijom, ali kada pričamo o najboljoj mogućoj kvaliteti, smatramo da nismo još došli do tog standarda. U skladu s time, kako bi master verzija bila još bolji proizvod radimo na zakrpi koja bi izašla istog dana kad igra pod onime što igrači zovu ‘day one patch’.”

U nastavku je doduše rekao kako day one patch nije nešto što oni smatraju najboljim rješenjem zato što svi igrači nemaju mogućnost njenog preuzimanja. Zbog toga su se usmjerili na to da igra na DVD-u sadržava sve što bi ta zakrpa uz neke dodatke donijela. Sve to znači da im treba više vremena za izvedbu toga, te je zbog toga novi datum izlaska za Final Fantasy XV 29. studenoga.

Sigurni smo da je ta opcija bolja nego da igrači imaju problema s bugovima i nedostatkom sadržaja kada igra izađe, a dva mjeseca nije toliko dugo za čekanje. Final Fantasy XV je u izradi za PlayStation 4 i Xbox One, a navodno PC verzija nije u potpunosti isključena. Više detalja o igri pronađite na službenim stranicama.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *