Ljubitelji Final Fantasy serijala će za otprilike 24 sata biti tretirani kao nikad dosad. 29. Studeni je službeni datum izlaska Final Fantasya 15, znanog i kao XV. Ako posjedujete PS4 ili Xbox One, ovo je naslov koji ne biste smjeli propustiti neovisno o tome koliko ste upoznati s prethodnicima.


Znamo da je XV inovativan, no što točno možemo očekivati?

Ne bi bilo pretjerivanje reći da je svaki Final Fantasy revolucionirao RPG tržište na svoj način. Iako svi imaju sličnu suštinu – okupljanje tima, turn-based bitke, nadograđivanje vaših likova – gotovo svaki od naslova je epska avantura koja donosi nešto novo i nikad prije viđeno.

XV se, u tom pogledu, drži tradicije: igra vas stavlja u ulogu princa imenom Noctis Lucis Caelum i daje vam misiju da vratite vrijedan kristal ukraden od strane protivničke države. Dok su prethodni Final Fantasy naslovi održavali srednjovjekovnu atmosferu, XV će biti orijentiran prema budućnosti – gotovo svaki screenshot igre pokazuje automobile, letjelice ili futuristička oružja. Unatoč tome, Square Enix obećava kako igra neće previše zalutati od ugođaja prošlih naslova, i oni koji su uspjeli probati demo u proteklim mjesecima to potvrđuju.

Gamespot je objavio detalje oko Squareovog Day One patcha koji kompanija naziva ‘Crown Jewel’. Iz njih se vidi da Square neumorno radi kako bi poboljšao igrivost i funkcionalnost svog najnovijeg naslova. Naposlijetku, to nas ne bi trebalo čuditi: nije tajna da je Final Fantasy zadnjih godina izgubio dobar dio tržišta nad kojim je prije praktički držao monopol. Mnogi gledaju na XV kao Squareov pokušaj da ponovno zainteresira široku publiku za svoje FF naslove, a sudeći po onome što smo vidjeli dosad, to bi im moglo poći od ruke.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *