Bitka između PES i FIFA igara je već svima poznata i povlači se kroz sve platforme. Moglo bi ju se protumačiti kao bitku dobra i zla: nešto manja Japanska tvrtka koja se hrabro suprotstavlja korporacijskom divu… Ok, priznajemo, mi smo PES-ovci. No FIFA svakako uživa veliku igraću bazu, te ista ne može biti zadovoljna micanjem još jednog popularnog naslova s EA servera.


Hoćeš šutati loptu? Moraš kupiti novu FIFA-u. Iste? Ma kako misliš iste?

Teško ćete naći serijale igara s naslovima toliko sličnim jedan drugome kao što je to u slučaju ove dvije igre. Pa opet igračima ne smeta kupiti gotovo istu igru svake godine, a kompanije iza igara ne kriju njihovu orijentaciju oko profita.

Tako će, nesumnjivo u pripremi za još jednu FIFA-u, EA 18. listopada ukinuti online podršku za FIFA 14 kao i za popratni FIFA 14 Ultimate Team. Podsjećamo vas da su ovog mjeseca također ukinuli podršku za FIFA 12 te FIFA 13 te njihove Ultimate Team naslove.

Ova vijest nije šokantna, no ipak za sobom povlači pitanje – trebaju li nam stvarno godišnje sportske igre? Osjećaj aktualnosti je dobar, no valja se pitati koliko naslova fanovi žanra mogu kupiti prije nego se zapitaju je li stvarno potrebno svake godine plaćati za gotovo istu igru.

Također, zbog njihovog track recorda ukidanja online podrške za igre u ostalim žanrovima poput pucačina, vjerujemo da raste broj igrača koji su zabrinuti da će njihov navodno zastarjeli naslov izgubiti online prava. Čini se da nema druge nego čekati FIFA 2018, a oni koji žele ponovno okusiti 2014 verziju će to morati napraviti na community serverima.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *