Kada se u jednoj igri spoji ono što svi muškarci najviše vole, nogomet i automobili, recept sam po sebi prilično obećava. Rocket League je igra koja kombinira upravo ove dvije stvari i to na nevjerojatno pametan i zabavan način. Igra je u nekoliko tjedana osvojila kompletnu gamersku publiku, a ako se još niste susreli s ovim osvježavajuće dobrim naslovom, nastavite čitati.


Rocket League kao nastavak SARPBC-a iz 2008.

Rocket League je nastavak Psyonixove igre Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars (SARPBC) iz 2008. koja je nudila uglavnom slično iskustvo, uz nešto lošiju fiziku i mehaniku. Zgodno je znati i da je Psyonix surađivao u realizaciji Onslaught moda u popularnom Unreal Tournamentu 2004 u kojemu ste imali opciju boriti se i vozilima. O čemu se radi u novom nastavku njihove igre? Gotovo svi aspekti su nadograđeni, što se vidi po broju aktivnih igrača koji konstantno raste, a riječ je o zapravo vrlo jednostavnoj igri sa samo jednim ciljem: zabiti što više golova protivničkoj ekipi. Ali ne treba podcjenjivati ovakvu jednostavnost, jer ona dolazi uz dobro ugrađenu mehaniku zahvaljujući kojoj će biti potrebno i taktiziranja. Igra se većinom ipak svodi na sumanutu zabavu koja je toliko zarazna da ćete se teško odlijepiti od monitora i nakon nekoliko sati igranja.

Rocket League

Rocket League nudi konstantnu akciju i fluidan gameplay

Mečevi traju po pet minuta, a unutar toga vremena osigurana vam je konstantna akcija i utrka za golovima. Moramo priznati da je razvojni tim zbilja dobro pogodio kontrole i razinu “fizike”, ali i proporcije samih automobila, lopte i terena. Rubovi stadiona su zaobljeni te automobili ni u jednom trenu ne gube inerciju, a padovi koji pune turbo ravnomjerno su raspoređeni po terenu. Postizanjem gola članovi obiju ekipa vraćaju se na svoje spawn pozicije koje variraju te ovisno o poziciji vaših kolega treba pametno izvesti taj ključan prvi udarac. Nakon što se upoznate i ispraksirate s fizikalnim modelom, koji je osovina igre, vrijeme je da se posvetite pravim timskim strategijama koje je potrebno smišljati u trenutku, s puno improvizacija. Ako ste dobar nogometni strateg i teoretičar, Rocket League vam neće biti ništa strano, dapače, svidjet će vam se u trenu.

Rocket League Rocket League

S developerske strane, kod ovakvih kompetitivnih igara ključno je eliminirati što je više moguće programerskih propusta koji mogu uzrokovati grešku za koju nisu odgovorni igrači i to je ono gdje Rocket League najviše impresionira. Kroz preko 50ak sati igranja nismo primjetili niti jedan programerski propust te smo za sve greške mogli kriviti upravo sebe, bilo da se radilo o lošem timingu ili bezumnoj vožnji po mapi pa što se desi – desi se. Možete igrati 1v12v23v34v4. Iz našeg iskustva 4v4 predstavlja mod koji je najzabavniji i najkaotičniji dok 2v2 predstavlja idealnu sredinu za pažljivije strategije i planiranje.

Tražite zabavnu multiplayer igru? S Rocket League nećete pogriješiti!

Ne možemo dovoljno istaknuti koliko je Rocket League urnebesno zabavna igra te je jedna od onih koja zbog svoje jednostavne mehanike može biti zabavna i ako solirate s nasumičnim ljudima s Interneta jer je svima jasno što se treba raditi. Naravno, zabava je udvostručena ako skupite svoje društvo na Team Speaku i zbilja se potrudite oko izvršavanja unaprijed definirane strategije koja može, ali i ne mora garantirati uspješan pogodak – što naravno ovisi o kontra-strategiji vaših protivnika.

Rocket League je igra koju je lako početi igrati i pohvatati osnove, ali je zbog svoje kaotične i nasumične prirode možda i nemoguće majstorirati. Teorija kaosa ovdje igra ogromnu ulogu, kao i faktori poput brzine i pozicije vašeg vozila, pozicije lopte te pozicije ostalih igrača u određenom trenutku na stadionu. Smatramo da je to nezaobilazni dio šarma ove genijalne igre koju je teško ne preporučiti svim ljubiteljima igara uopće. Dugo se nismo ovako dobro zabavljali igrajući jednostavnu multiplayer igru.

Ako vam treba još dokaza, preporučujemo da bacite oko na Rocket League na Twitchu gdje možete iz prve ruke vidjeti dinamiku igre.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *