Malo je knjiga i filmova koji se baziraju na slavenskoj mitologiji, a još manje igara. Uistinu je šteta što smo toliko “bombardirani” nordijskom, grčkom i ostalim mitologijama da smo jednostavno zaboravili svoju, koja nije ništa manje bogata i lijepa. Na svu sreću, međunarodni tim u kojem prevladavaju susjedi iz Bosne odlučio je na tržište staviti prekrasnu igru koja za sad puno obećava, a temelji se upravo na slavenskoj mitologiji.

Fantasiam


Fantasiam stavlja naglasak na level design i zagonetke

Prije svega, moramo pohvaliti razvojni tim za samu ideju i inicijativu. Fantasiam je igra u kojoj ste stavljeni u ulogu Valclara, poluboga koji, u nastojanju da otkrije svoju povijest i pozadinu, istražuje prekrasan svijet prožet slavenskom mitologijom. No cilj je i pomoći slavenskom narodu koji je prestrašen i nalazi se u opasnosti od bogova koji međusobno ratuju, uništavajući sve oko sebe. S obzirom da se naglasak stavlja na otkrivanje svijeta i rješavanje zagonetki, logično je vidjeti da se velika količina truda i napora ulaže upravo u level dizajn koji bi mogao biti jedan od glavnih atributa ove igre. Screenshotovi otkrivaju samo dio onoga što možemo očekivati jednom kad igra bude dovršena:

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript


Igra se bazira na odlukama igrača, a one će izravno utjecati na radnju i svaki sljedeći zadatak pa tako i na sam tijek priče. Glavne karakteristike igre, prema riječima razvojnog tima na čelu s Belminom Kozlićem, su raznobojan i ogroman virtualni svijet podijeljen u nekoliko regija i ispunjem sadržajem, slobodno istraživanje, slavenska tematika/mitologija uz dodatak RPG elemenata (inventory sustav , “dnevnik” i nadogradnja vještina).

Razvoj same igre još uvijek traje, a prema navodima ekipe, konstantno se radi na unaprjeđenju izgleda i veličini otvorenog svijeta. Moguće je očekivati i uvođenje mehanike borbe. Trenutačno je igru najlakše opisati kao RPG u prvom licu sa glavnim fokusom na rješavanju zagonetki. Inventar i vođenje dnevnika s misijama već su ugrađeni u igru.

Za više informacija i ljudima koji stoje iza ovog zanimljivog projekta posjetite službenu web stranicu, a tu je i Facebook stranica na kojoj možete ostaviti brzi komentar. Pogledajte gameplay i story trailere u nastavku:

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *