Dečki iz Bethesde oduševili su sveopću gamersku publiku predstavljanjem dugoočekivanog nastavka kultnog serijala Fallout. U ovome trenutku sve je poznato – od datuma izlaska do toga kako će igra izgledati i koje će biti mogućnosti, te jedino što nam preostaje je čekati 10.11.2015. Malo je reći da smo uzbuđeni, jer modani Fallout 3 nakon ovog gameplaya više nije dovoljno dobar.

Fallout 4 odvija se u Bostonu

U novom Falloutu radnja će se odvijati u Bostonu, a neke od znamenitosti grada u derutnom obliku moglo se vidjeti odmah u prvom traileru – Scollay Square, Bunker Hill Monument i Massachusetts State House neki su od primjera koji su odali mjesto odvijanja radnje i prije nego što je ono potvrđeno. Cijeli projekt vodi Bethesdin znalac Todd Howard, koji je do sada radio na Morrowindu, Oblivionu, Skyrimu i Falloutu 3. Ako vam ti naslovi nešto znače. Todd je izjavio sljedeće:

Vrijeme i tehnologija dozvolili su nam da budemo ambiciozniji nego ikad prije. Nikad nismo bili toliko uzbuđeni oko neke igre kao sad, ne možemo dočekati da je podijelimo s vama!

E pa, Todd, ni mi isto ne možemo dočekati da je zaigramo. Iako su mnogi najprije bili razočarani “lošom grafikom”, nakon što je prikazan detaljniji video s konkretnim gameplayom, svima je postalo jasno koliko je Fallout 4 zapravo ogromna igra prepuna mogućnosti i detalja. Malo je reći da smo doživjeli mini geekgasm nakon što smo vidjeli ovo:

Sve započinje u Vaultu 111

Ovaj put preuzimate ulogu Sole survivora iz Vaulta 111, nimalo lake sudbine. Prije nuklearnog napada radilo se o obiteljskom čovjeku, dijete se tek rodilo, okružuje ga siguran posao u državnoj firmi, kuća u predgrađu i batler-robot. No, onda se dogodila nesreća i obitelj se seli pod zemlju. Nećemo prepričavati cijelu radnju, ali moramo spomenuti i psa kojeg susrećete rano u igri. Čini se da psi postaju popularan dodatak glavnom liku u video igrama, a da vas ovaj neće samo pratiti i beskorisno mahati repom možete vidjeti iz gameplaya. Pas će preuzimati naredbe, donositi vam predmete, napadati neprijatelje i tome slično. Pseća posla. Za kraj, u novom Falloutu moći ćete i graditi. Kada kažemo graditi, mislimo na građenje čitavih kuća i naselja. Kako izgrađujete, tako privlačite ljude koji se nastanjuju, a ljudi zahtijevaju hranu, struju i obranu. Stavljamo naglasak na obranu, jer će naselja napadati pljačkaši itd. Vidite već kojim putem ovo ide.

Fallout 4 izradu itema podiže na novu razinu

Za razliku od prijašnjih Fallout naslova i ostalih igri koje imaju ugrađen crafting sistem, gdje se od vas traže određeni predmeti kako bi napravili neki drugi predmet, Fallout 4 koristi drugačiji pristup. Primjerice, ako želite napraviti optiku za pušku, igra od vas traži ljepilo, šarafe, željezo i staklo. No spomenute komponente se nalaze u više različitih predmeta, ne samo u jednom. Recimo, staklo možete dobiti od mikroskopa, stolne lampe, bočice, i tako dalje. S obzirom da unutar igre postoje tisuće predmeta, većina njih sada ima neku svrhu, osim da stoje kako bi popunili prostor. Neke od izrađenih predmeta koristit ćete za nadogradnju oružja. Oružje je također obogaćeno, jer na raspolaganju vam je 50 osnovnih pljuca i preko 700 mogućih modifikacija. I da, možete nadograđivati i svoj power armor. Ništa strašno.

Dodatno iznenađenje u obliku mobilne igre

Korisnici iOS-a već mogu uživati u novom sadržaju iz Fallout univerzuma, jer je za Appleove mobitele dostupna igra naziva Fallout Shelter, koja podsjeća na postapokaliptične Simse. Radnja se odvija unutar Vaulta, a možete preuzeti kontrolu nad svakim pojedinim stanovnikom. Nažalost, za Android će biti dostupna tek krajem ljeta.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *