Gabriel “FalleN” Toledo, brazilski CS:GO as mnogo je više od igrača i među glavnim je krivcima za popularnost Counter-Strike: Global Offensivea u Brazilu. Uz to još vodi i Luminosity Gaming, trenutno 6. plasirani tim na svijetu po GosuGamers rankingu.

Luminosity gaming Fallen instrukcije


Tko je “FalleN” i koja je njegova ulova u CS:GO communitiju?

FalleN je na sceni već više od 10 godina. Uzmemo li u obzir da je danas u svijetu eSportsa lov na talente baziran isključivo na teenagere, te svako toliko u svakoj natjecateljskoj igri ispliva neki prodigy, pravo je čudo toliko dugo opstati. Rođen je 30.05.1991. godine u Brazilu, karijeru počinje 2005. godine u GameCrashersima, pucajući po CS 1.6.

U zlatno doba Call of Duty serijala, on ostaje vjeran baš CSu, te 2010 godine sa Complexity Gamingom osvaja IEM V American Championship, i to ni više ni manje nego protiv Evil Geniusesa u finalu. Kroz CS: Source slijedi zatišje da bi se u velikom stilu vratio u CS:GO, te prošle i ove godine osvaja odlične plasmane na brojnim turnirima, prvo sa Keyd Stars, a potom i sa svojim timom Luminosity Gaming.

FalleN također stoji iza projekta “Games Academy”

Još 2012. godine, osnovao je Games Academy, brazilsku esports organizaciju, kroz koju putem streamova i VOD-ova podučava igrače o igranju Counter-Strikea,  mnogi baš u njemu vide pokretačku snagu južnoamerčke scene, ne samo CS-a, već i eSportsa. Doduše, to je radio uglavnom na portugalskom. Jučer je najavio kako će početi streamati i na engleskom jeziku. Cijela scena je naravno pozdravila potez, iako reakcije iz domovine bi mogle biti ljubomorne. Sve funkcionira po principu da se pretplatite na kanal, te kada strima njegovi pretplatnici predlažu teme i o čemu žele učiti. On kroz stream, putem igre objašnjava, tako učite uz gameplay i komentar.

Dosta zanimljiv koncept te mu svakako želimo sve najbolje s novim projektom!

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *