EVE Online, znanstveno-fantastični MMO, ove je godine u svibnju navršio trinaest godina. Jedna je od najpoznatijih igara s tematikom istraživanja svemira te svega ostalog čime se možete baviti u tom neograničenom prostranstvu – trgovinom, manufakturom, rudarenjem, piratstvom i naravno borbom. Ono po čemu je još bio poznat je mjesečna pretplata koju ste morali plaćati kako biste igrali tu izuzetno detaljnu igru, ali razvojni tim CCP Games je odlučio kako je došlo vrijeme da se to promijeni.


Od studenoga EVE Online moći ćete igrati besplatno

CCP Games je ovu objavu odlučio prenijeti putem videa u kojem izvršna producentica CCP-a, Seagull, objašnjava točno kako će ovaj novi free-to-play sustav funkcionirati. Za početak kaže kako o ovoj promjeni razmišljaju već neko vrijeme te kako žele da što više igrača zakorači u svijet EVE Onlinea. Način na koji su to odlučili napraviti donekle je sličan onome koji je Blizzard ubacio u World of Warcraft. Igrači koji ne žele plaćati pretplatu moći će trenirati samo na brodovima koji se najviše koriste.

Likovi koji su trenutno aktivni u igri postat će “Omega klonovi” te se u njihovom slučaju neće ništa promijeniti. Svi likovi koje će novi igrači napraviti u studenome kada izađe ekspanzija Clone States dobit će status “Alfa klonova” i moći će u potpunosti istražiti svijet EVEa i trgovati, ali kao što smo spomenuli, samo na određenim svemirskim brodovima.

Trenutni 14-dnevni sustav isprobavanja EVE Onlinea će tada otići u mirovinu, a studio se nada kako će se ova vizija EVE Onlinea svidjeti svim igračima. Ispod teksta možete pogledati što gospođa kaže, a ako preferirate čitanje zaputite se na službene stranice gdje možete pronaći sve detalje o budućnosti ove dugovječne igre.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *