Idući tjedan, točnije u četvrtak 20.7., svečano će se otvoriti Esports Insider Forum Series u prostorima Fnaticove fizičke eSport trgovine u Londonu. ESI tim ugostit će do 80 profesionalaca iz područja eSporta, ali i tradicionalnih sportova te će zajedno pokušati odgonetnuti zašto se sve više nogometnih klubova uključuje u rastući svijet eSporta. Nekoliko klubova iz Premier League već je potvrdilo svoj dolazak.


Panel i humanitarni FIFA turnir na ESI Forum Series

Na samom događanju održat će se i panel pod vodstvom Ibrahima Taylora, izvršnog direktora Fortaure, a svoje mišljenje i ideje pred publikom će predstavljati predsjednik uprave Fnatica Wouter Sleijffers, predstavnik Sky Sportsa, talkSPORTa i FIFA eSport komentator Gary Taphouse te David Bytheway, profesionalni FIFA igrač Vfl Wolfsburga. Svaki od njih donijet će svoj jedinstven uvid i mišljenje o upuštanju nogometnih klubova u eSport te što sve možemo očekivati u budućnosti ako se nastavi s ulaganjima.

Nakon što sve formalnosti završe i prašina se slegne, svi prisutni na Esports Insider Forum Series eventu moći će malo prezalogajiti i gledati kako profesionalni FIFA igrači pokazuju svoje vještine na ESI turniru. Sam turnir održava se u partnerstvu s dobrotvornom udrugom SpecialEffect koja pomaže osobama s invaliditetom da uživaju u videoigrama. Posjetitelji će natjecanje moći pratiti na velikom zaslonu koje će komentirati domaćin i komentator Matt Andrews s Garyjem Taphouseom, a svi prihodi turnira donirat će se već spomenutoj udruzi SpecialEffect.

Fnaticov Bunkr u kojem će se održati ovaj jedinstveni događaj prva je fizička eSport trgovina gdje možete kupiti njihove stvari poput dresova, trenirki i kapa, ali i periferiju iz Fnatic Gear linije proizvoda. Osim njihovih proizvoda, tamo se mogu pronaći i odjeća drugih timova pa tako u ponudi imaju i dresove Astralisa, Dignitasa, SK Gaminga i mnogih drugih. Ako se nađete u Londonu, znate gdje trebate svratiti!

Događanja i okupljanja poput Esports Insider Forum Series svakako bi se trebala održavati češće i u više zemalja. Bit će zanimljivo čuti mišljenje nekolicine velikih ličnosti sporta i FIFA igrača te kako vide nastavak razvijanja eSporta uz tradicionalni sport, a sam turnir humanitarnog karaktera samo je šlag na tortu za ovakav događaj. Mnogi tradicionalni sportski klubovi već su ušli u svijet eSporta i imaju svoje profesionalne igrače u nekim igrama, a možda baš ovaj event potakne i ostatak svjetski popularnih momčadi kao što su primjerice Real Madrid i Juventus da se odvaže za isto.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *