Društvo za elektronske športe – spid.si najavilo je novi gaming event i to najveći u Sloveniji dosad. Uz pregršt turnira u nekim od najvećih eSport naslova i onih koji će to tek postati, na EPICENTER LAN 10 ćete moći pronaći i brojne izlagače, giveawaye i promocije. Sam event će se održavati u modernoj Športskoj dvorani Šenčur od 22. do 24. srpnja ove godine. Zadaća koju si je organizator postavio nije nimalo laka, a to je napraviti najveći gaming event u Sloveniji dosad. Za to su organizirali eSport natjecanja s najvećim nagradnim fondom dosad, što će osigurati i visoku kvalitetu timova i igrača koji nastupaju, također planiraju srušiti i rekord u broju posjetitelja, ali i osigurati najveću medijsku popraćenost koju je dobio neki gaming event dosad. Donosimo vam najvažnije detalje što se tiče samog eventa.


Prvi Overwatch turnir u regiji, uz bok najvećim eSport naslovima

Na eventu će se odigrati nekoliko turnira u najvećim eSport naslovima, poput Counter-Strike: Global Offensive i League of Legends, ali po prvi puta će se naći igra koja će izaći tek krajem svibnja. Radi se o Blizzardovom Overwatchu te će EPICENTER LAN 10 biti prvi gaming event u regiji koji će organizirati najtecanje u novoj Blizzardovoj igri. Zato, ukoliko imate Overwatch tim ovo je vaša prilika da se na početku Overwatch eSporta dokažete kao kvalitetan i perspektivan tim. Uz navedene naslove moći ćete se natjecati ili pratiti sljedeće turnire:

­ Counter Strike: Global Offensive ­ 2000€ novčane nagrade i 5000€ materijalnih nagrada

­ League of Legends EU­W ­ 2000€ novčane nagrade i 5000€ materijalnih nagrada

­ Overwatch ­ 2000€ novčane nagrade i 5000€ materijalnih nagrada

­ Hearthstone ­ 400€ novčane nagrade i 1000€ materijalnih nagrada

­ Street Fighter V ­ 400€ novčane nagrade i 1000€ materijalnih nagrada

­ StarCraft 2 ­ 400€ novčane nagrade i 1000€ materijalnih nagrada

­ Pro Evolution Soccer 2016 ­ 400€ novčane nagrade and 1000€ materijalnih nagrada

U većini igara turnir će biti organiziran po BYOC sistemu, gdje svaki igrač nosi svoj PC i periferiju, za sve one koji nisu u mogućnosti donijeti svoj PC organizatori su u suradnji s EIGRE.SI i MOJ.GS omogćili iznajmljivanje računala za sam događaj. Za Hearthstone, Street Fighter V i PES 2016 su konzole/PC osigurani. Ukoliko se želite natjecati na nekom od turnira vaša participacija u prvom krugu prijava, koji traje do 31. svibnja, koštati će vas 12€, kako se event bude približavao tako će i participacija rasti. lan slovenija


Odličan event za eSport i regiju

Slovenski kolege letvicu podižu dosta visoko, a mi to svakako pozdravljamo. Regiji drastično nedostaje kvalitetnih eSport sadržaja koji će pomoći eSportu u regiji da se približi razini eSport natjecanja u zapadnim zemljama. EPICENTER LAN 10 možda nije DreamHack, ali ovo je pravi put da takvo nešto postane. Sve detalje o eventu možete saznati na http://gaming.si/ec10en. Vidmo se tamo ekipa.

Objavio Luka "level" Marušić

eSports enthusiast

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *