Amplitude Studios proslavio se u žanru 4X strategija prije nego što ga je ove godine odlučila otkupiti Sega. Poznati su po svijem serijalu Endless u kojeg spadaju Endless Space, Endless Legend, Dungeon of the Endless i sada po najnovijem poglavlju Endless Space 2. Radi se o nastavku na original koji je izašao 2012. godine, a prema onome što je razvojni studio predstavio projekt izgleda poprilično ambiciozno.


Early Access verzija Endless Spacea 2 izlazi drugog tjedna

Endless Space 2 je 4X strategija na poteze koja igrače stavlja u ulogu jedne od mnogih inteligentnih frakcija svijeta Endless Spacea u početnom razdoblju svemirske kolonizacije. Amplitude se za nastavak odlučio okrenuti Early Accessu putem kojeg će uz pomoć zajednice i njihovih povratnih informacija napraviti igru kojom će svi biti zadovoljni.

Early Access verzija igre imat će četiri od osam frakcija koje će biti dostupne kada izađe puna verzija. U njoj ćete moći otkriti njihove priče, među kojima su pomahnitala umjetna inteligencija i smrtonosna kreacija Endlessa poznata pod imenom Cravers. Endless Space 2 obećava kako ćete se osjećati poput cara i gledati populaciju kako reagira na sve vaše odluke, a ako ste dovoljno dobri čeka vas galaktička dominacija.

Razvojni tim je odlučio igru staviti u Early Access sljedećeg četvrtka, odnosno 6. listopada, ali još uvijek nije poznata cijena po kojoj će se igra prodavati. Do njenog izlaska možete posjetiti stranice na Steamu gdje ćete igru moći kupiti, službene stranice gdje se nalaze sve informacije koje je tim do sada objavio ili otići na službeni Youtube kanal na kojem su prikazane neke od frakcija.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *