Svjetska premijera nove pucačine u serijalu Battlefield održala krajem prošlog tjedna na Twitch.tv-u, a od njene najave nitko gotovo nitko na internetu nije presto pričati o njoj. Službeno ime ovog FPS-a glasi Battlefield 1, bit će smješten u Prvi svjetski rat i izaći će 21. listopada ove godine za PC, Xbox One i PlayStation 4.


Nakon najave novog Battlefielda igrači proglasili Call of Duty mrtvim

Jedno od glavnih rivalstava u FPS svijetu definitivno je ono između Battlefielda i Call of Dutyja. Nova igra u serijalu Call of Duty odlučila se zaputiti u svemir nakon čega je uspjela pokupiti jedan od najgorih omjera sviđanja i ne sviđanja na nekom video uratku objavljenom na Youtubeu. Kontrastno, trailer za Battlefield 1 kojeg možete pogledati ispod teksta pregledan je više od 22 milijuna puta i ima izuzetno pozitivne reakcije.

Igračima su očito draže igre smještene u povijesnim razdobljima nego onim futurističkim, pa prema ovim inicijalnim reakcijama EA i DICE sigurno zadovoljno trljaju ruke. Što se same igre tiče, razvojni tim kaže kako će ovo biti najbolja igra koju su do sada stvorili, a obećaju i najveće i najdinamičnije bitke u povijesti pucačina. Iako će Battlefield 1 najvjerojatnije imati kampanju za jednog igrača, većini je bitna multiplayer komponenta koja će imati podršku za 64 igrača, nekoliko klasa i velik izbor oružja koji će vas pripremiti za tamanjenje protivnika na poznatim bojištima iz prvog globalnog rata.

Zasad EA nije htio podijeliti previše detalja, ali ono što je poznato možete pronaći na službenim stranicama. Za ostale vijesti ćemo morati pričekati EA Play konferenciju koja se održava 12. lipnja.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *